2016. november 21., hétfő

Sűrű hétvége

A Budapest Wolves utánpótlás programjának idei utolsó előtti hétvégéje nagyon sűrűre jött össze. Szombaton az U19-es csapat magyar bajnoki döntőt játszott, vasárnap pedig az osztrák Next Generation Bowlon vettek részt az U13-as, az U15-ös és az U19-es válogatott játékosaink.

A veretlen 2016-os magyar U19-es bajnok Budapest Wolves (Fotó: Bratincsák Péter, Photopium)


A szombati volt nekem a negyedik junior (U19) döntőm piros-fekete színekben. Korábban, 2007-ben, 2008-ban és 2009-ben veretlenül nyertük meg ezeket a bajnokságokat és ezt terveztük idén is. Csapatunk címvédőként lépett pályára a Miskolc Steelers fiataljai ellen. Vendégeink szintén veretlenül jutottak el a fináléig, úgyhogy nagy reményeket tápláltak a győzelemre. 
A héten elég sok időt töltöttünk azzal, hogy kielemezzük a Miskolc, főleg Szabó Martin, valamint Jónás Máté ügyességére építő játékát és felkészítsük a játékosainkat ellenük. Azt gondolom, elég jól sikerült a felkészülés, elfogadható edzéslátogatottság mellett tudtunk készülni a döntőre, annak ellenére, hogy az U19 mellett ugyebár készülnünk kellett az U13 és az U15 megmérettetésére is. 


Csapatunk a szokottnál korábban érkezett meg a döntőnek otthont adó hazai pályánkra, ráadásul már hagyományosan öltönyben jött mindenki. A korai érkezés lehetőséget adott arra, hogy Kovács István még egyszer végigmenjen azon, hogy mit játszik majd az offense, míg Sóti László defensive coordinator a védelemnek mondta el még egyszer a tudnivalókat. 
Bár Miskolcról olyan hírek érkeztek, hogy a srácok nem járnak edzésre és az edzői stáb sem igazán készül a meccsre, később kiderült, hogy ez csak altatás lehetett, a Steelers stábja ugyanis igencsak felkészült, még a wolves-os offense playbookot és hozzá a kézjeleket is beszerezte. Végülis ez egy döntő volt, érthető, hogy mindenki megpróbál minden eszközt felhasználni a győzelem érdekében. Ráadásul azt gondolom, hogy egy jól kivitelezett play esetében hiába tudja az ellenfél, hogy mit is csinálunk. Annak idején Kovács Zsolt mondta azt, hogy akár mindegyik ellenfelünknek elküldi a playbookunkat, akkor is győzni fog a csapat, ha jól játszik. 

Fotó: Bratincsák Péter, Photopium
Tulajdonképpen ez meg is valósult. Ugyan a miskolci offense a legelső playben egy kicsit ránk ijesztett, Jónás Máté futott rögtön egy hosszú first downt, de ezzel aztán gyakorlatilag kis is fújt a Steelers támadó alakulat. A meccs során még Jónásnak és Szabó Martinnak is volt egy-egy hosszú play-e, de az end zone-unkat nem igazán veszélyeztették a borsodiak. Miklós József Marcell falember hatalmasat játszott, de ki kell emelni Homoki Gergely linebacker, valamint Molnár Viktor és Nemoda Soma defensive backek nevét. Emellett, bár hullámzó teljesítményt nyújtott, néhány kulcsszituációban remek play-eket mutatott be Kócs Máté linebackerré avanzsált safety-nk is.
Emellett az offense erősen kezdett és hiába adta el Gasparik Gergely irányító kétszer is a labdát az első félidőben, a pihenőre már 20-0-ás vezetéssel mentünk. Az egész mérkőzésre igaz, hogy a futójátékunk nagyon szépen működött. Telek Ádám, Ratkovics Péter és Benke Áber is rendesen termelte a yardokat. A passzjátékban Gasparik célpontja elsősorban Varga Péter, Varga Tamás, Széles Bálint és Flaskay Máté voltak. 

Fotó: Bratincsák Péter, Photopium
A második félidőben aztán kicsit megtorpantak a támadóink, a negyedik negyed második feléig nem is sikerült újabb pontokat szereznünk. Végül a meccs végén még két touchdownt szereztünk, ezzel alakult ki a 34-0-ás végeredmény. A mérkőzés legjobbja vendég oldalról Jónás Máté cornerback/running back lett, a mieink közül pedig Miklós József Marcell linemant választották. A szezon legértékesebb játékosa címet Varga Péter tightend kapta. 

Gasparik Gergely, Gorzás Benedek, Suplicz Gergely és Homoki Gergely csapatkapitányok (és Ratkovics Péter running back) a bajnoki trófeával (Fotó: Bratincsák Péter, Photopium)
A döntő után az öltözőben a csapat még összehozott egy videót a mostanában nagyon felkapott mannequin challenge jegyében. Íme:


Egy héttel a könnyedén megnyert magyar döntő után a Budapest Wolves U19-es csapata az osztrák döntőre készült.

A csonka osztrák bajnokság (három csapat vett részt benne) alapszakaszának végén a Wolves a második helyen végzett, ezért jogot szerzett arra, hogy az osztrák U19-es bajnokság döntőjében még egyszer megmérkőzzön a Danube Dragons ellen. 
Megfelelő felkészülés és mentális állapot mellett esélyesek lehettünk egy jó döntőt játszani, akár még a végső győzelmet is megszeretni. Erre azonban nem került sor. Sem a megfelelő felkészülés nem történt meg és a játékosok sem voltak olyan mentális állapotban, amit egy döntő megkövetelt volna. 
Nem véletlen, hogy a szakadó esőben az osztrákok mészárszéket rendeztek. 
Szakmailag nehéz lenne elemezni a látottakat, bőven-bőven képességük és tudásuk alatt játszottak a mieink, az osztrákok ezzel szemben nagyon meg akarták nyerni a meccset. A vége futó óra mellett 50-6 lett. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése