2016. április 11., hétfő

Hazai szezonnyitó

Ismét csodálatos közönség előtt lépett pályára a Szekszárd Bad Bones első hazai divízió 1-es mérkőzésén. A hűvös, borús idő és a hideg szél sem tántoríthatta el azt a közel 100 nézőt, akik az utolsó pillanatig kitartva buzdította a csapatot.
Fotó: Vörös József - facebook


A vendég Dunaújváros Gorillaz egyértelműen a Bodri Pincészet Divízió I legfizikálisabb csapata, ráadásul tavaly a bajnokság döntősei voltak. Egyébként egy rettentően egyszerű footballt játszanak évek óta, viszont mind az offense, mind pedig a defense oldalon brutálisan erős fallal rendelkeznek, ami ezen a szintem bőven elég a jó szerepléshez.

Az első félidőt remekül nyitottuk, ugyanis egyetlen play elég volt, hogy megszerezzük a vezetést. Az előzetes elgondolásnak megfelelően Gyarmati Máté egy hosszú yardos passzt küldött Szabolcska Balázs elkapó kezébe, aki még vagy 40 yardon keresztül nyargalt, lerázva magáról a Gorillaz védőit és touchdownt szerzett. A 80 yardos pontszerzés után Greiling Mihály berúgta az extra pontot is.
A pontszerzésre a vendég csapat azonnal válaszolt, főleg Bachrati Kornél passzaiból haladt előre az offense-ük. Sajnos a védelem egyszerűen képtelen volt bármit is tenni a sokkal fizikálisabb újvárosi offensive line ellen - és ez az egész mérkőzésre igaz volt -, így az irányítónak mindig rengeteg ideje volt, a futások pedig kényelmesen ki tudtak bontakozni a fal mögött. A védelmet egyébként folyamatosan kisebb-nagyobb egyéni hibák hátráltatták, valamint a harmadik downos szituációkat rendre elrontották a srácok. A vendégek először egy field goalt, majd egy touchdownt szereztek, így 17-7-re elhúztak.
A félidő utolsó drive-jában szép támadósorozatot vezetett Kovács Sándor irányítása alatt az offense, amit Novakov Dávid futásával be is fejeztek. A touchdownt követő két pontos kísérlet is sikerült, Gyarmati Máté vitte be a labdát az end zone-ba. A félidőben már erre nem tudott válaszolni a vendég csapat, így 15-17-es szoros állással kezdődhetett a pihenő.

A második játékrészben már semmi sem akart sikerülni. A játékosok nem koncentráltak eléggé, nem hajtották pontosan végre az edzői utasításokat, hibákat hibára halmoztak, ráadásul kulcsszituációkban, így nem csoda, hogy a második félidőben már a Gorillaz dominált. A sok kapott pont azért is születhetett (fentiek mellett), mert két alkalommal is lehetőséget adtam az offense-nek, hogy saját térfélen negyedik downra is nekimenjenek, de ezekkel a lehetőségekkel nem tudtak élni és így a short fielden könnyedén végig tudott menni a fizikai fölényben játszó vendég csapat. Végül a második félidőben 21 pontot kaptunk, melyre nem volt válaszunk. Az egy az egy elleni párosításokat rendre a vendégek nyerték, egyszerűen a fizikai fölénnyel nem tudtak mit kezdeni a játékosok, a végén már el sem hitték, hogy meg tudják oldani a feladatukat - így nem is tudták. A Gorillaz 38-15 arányban győzött és ezzel 2-0-ás mérleggel a tabella élére ugrottak.

A közönség sokat zúgolódott a játékvezetés miatt is - egy-két play-ről készült videót lehet, hogy tényleg érdemes lesz elemzésre elküldeni a játékvezetői bizottságnak -, azonban én a számlájukra azt írnám inkább, hogy engedték a sípszó utáni durvulásokat a vendég játékosoknak, ami főleg a második félidő hangulatát meglehetősen befolyásolta. A mérkőzést azonban nem a mi kapott 120 yard büntetésünk (az ellenfél pedig csak 60-at kapott) döntötte el, hanem az, hogy fizikálisan gyengének bizonyultunk. A téli felkészülés alatt elég jó állóképességet szedett össze a csapat - már aki járt rendszeresen edzésre - azonban a falaknál és főleg a linebackereknél az erő nagyon hiányzik.

Fotó: Vörös József - facebook
Bízom benne, hogy a játékosaim le tudják vonni a mérkőzésből a konzekvenciákat - vagy legalábbis az általam és Kovács Sanyi által elmondottak megértő fülekre találtak - és elkezdenek rendesen edzésre járni, valamint az edzéseken kívül maguktól is dolgoznak a jobb fizikum érdekében.

Elkeseredni azonban semmi ok. Ez csak egy alapszakasz mérkőzés volt, ráadásul a vereség a legjobbkor jött. Amennyiben tanulni tudunk ebből és megfelelőképpen tudunk reagálni (és itt mind az edzői, mind pedig játékosi oldalra gondolok), akkor a szezon végén még meg is köszönhetjük Grátz Vili csapatának, hogy legyőztek minket.

A mérkőzés legjobbjait viszonylag könnyű megjelölni, hiszen olyan sokan olyan sok hibával játszottak, hogy akik kevesebbet hibáztak, azok kiemelkedtek a mezőnyből. A védelem legjobbja a fiatal linebackerünk, Zilai János volt, míg offense oldalon a nagyjából 130 yardot és 1 touchdownt futó Novakov Dávid volt.

Fotó: Tarzi Project - facebook
Most egy hét pihenő következik, majd április 23-án Budapesten játszunk a Wolves 2 ellen.
A MAFSZ versenysorozatainak eredményei és a tabellák állása a MAFSZ 2016 linkre kattintva elérhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése