2016. április 24., vasárnap

Vendégségben a Wolves-nál

Számomra mindig különleges értékkel bír, amikor a Budapest Wolves otthonában, a Wolves ellenfeleként játszhatok. Hiába, az amerikai football pályafutásomat ott kezdtem, és az ott töltött öt év igencsak meghatározó volt.
Szombaton ismét a Rozsnyai úton lehettem, vendégként, amikor a Wolves ellen - helyesebben a Wolves második számú csapata ellen - lépett pályára a Szekszárd Bad Bones a Bodri Pincészet Divízió I alapszakaszának harmadik mérkőzésén.

Gyurkó László akcióban (fotó: Krausz Gabriella)


Egy eseménytelen utazást követően elég érdekesen indult a felkészülés a meccsre. Alig kezdtünk még el melegíteni (a Wolves 2 pedig még el sem kezdte a pre-game procedúrát), amikor a játékvezetők közölték, hogy a háromkor kezdődik a mérkőzés (azaz nagyjából fél óra múlva). Bár a Wolves szervezői négy órára tették a kickoffot, amit a versenybizottság és a játékvezetői bizottság elnöke is visszaigazolt, valamilyen kommunikációs hiányosság következtében a játékvezetőkhöz nem jutott el az információ, ők a három órás kezdésről tudtak. Némi vita árán aztán a vezetőbíró, a szervezők és a két vezetőedző kompromisszumos megoldásként a háromnegyed négyes kezdésben egyezett meg.

A pénzfeldobás során is hiba csúszott kicsit a rendszerbe - ezúttal a Farkasok oldalán. Utasításomra a csapatkapitányaim, miután megnyerték a pénzfeldobást, second half optiont választották, azaz a választás lehetőségét a második félidőre halasztották. Így ugyebár az első félidőben a Wolves választhatott, ők pedig kickoffot választottak. Ezzel egy támadási lehetőségtől elestek. Ez is mutatja a kis Farkasok tapasztalatlanságát. Amikor már a pályán voltak, láttuk is, hogy mennyire fiatal srácok alkotják a csapatot. Utóbb megtudtam, hogy a csapat felét U17-es játéskosok, a másik felét U19 és teljesen újonc játékosok alkotják. A mérkőzés folyamán több alkalommal is felmerült bennem a kérdés, hogy mégis miért kellett ezeket a srácokat feltétlenül elindítani a Divízió I-es bajnokságban - persze alapvetően ehhez semmi közöm, ez a Budapest Wolves csapatvezetésének döntése, csak sajnáltam a fiúkat.

Vidák Szabolcs, a védelem csapatkapitánya (fotó: Krausz Garbiella)
Egy erőteljes támadó drive eredményeképpen rögtön Novakov Dávid touchdownjával indítottunk. Ezt követően a védelem negatív yardon, three and outtal küldte le a Wolves 2 offense-ét. Ezt követően még két hasonló drive következett. Ellenfelünk harmadik támadó drive-ja egy pick six-szel zárult, Koltai Gergely halászta le a Wolves 2 irányító passzát és vitte vissza TD-re. Ekkor, még bőven az első negyedben, már 0-28 volt az állás. Kértem az offense-t hogy egy kicsit lassítsunk, mert folyton a defense volt a pályán. Erre Novakov Dávid egy playből futott egy közel 80 yardot touchdownt. Az első negyedben így már 0-35 volt az állás és életbe lépett a mercy rule, azaz a mérkőzés hátralévő része futóórával telt el. Mivel folyamatosan pörgött az óra, a meccs hátralévő része nagyon gyorsan eltelt. Még mindegyik negyedben egy-egy pontszerző drive-ot vittünk végig, egyedül a második negyed utolsó drive-ja ért véget interceptionel, egyébként a 8 támadó drive-ból 7 touchdownnal ért véget. Novakov Dávid közel kétszáz yardot futott és három TD-t szerzett, Gyarmati Máté 2 passzolt és 1 futott TD-t jegyzett, Gyurkó Lászlónak 1 futott TD-je volt, Greiling Mihály és Szabolcska Balázs 1-1 TD passzt kapott el. Greiling Mihály emellett 7 extra pontot értékesített is. A mérkőzés legértékesebb játékosa Novakov Dávid lett.
A Wolves 2 offense-ének nem volt jó napja. Az első félidőt -2 total yarddal, first down nélkül zárták. Ráadásul first downt először a negyedik negyed utolsó drive-jában értek el, mondjuk akkor rögtön kettőt is.
Mindent együttvéve egy nagyon sportszerű meccset játszott le a két csapat, a játékvezetőknek nem sok dolguk volt. Külön öröm, hogy mindösszesen 2 büntetést kaptunk egész meccsen, mindkettő egy holding szabálytalanság miatt volt.
A végeredmény 0-55 lett.
Fotó: Budapest Wolves - Facebook
Ezzel a Bad Bones 2-1-es mérleggel várja a folytatást. Azonban fontos kiemelni, hogy hiába győztünk nagy fölénnyel a Wolves 2 ellen, rengeteg hibával játszottunk. Ráadásul olyan hibák voltak ezek, amelyek ezen a mérkőzésen belefértek, de egy erősebb ellenfél ellen a mutatott játék már biztos, hogy kevésnek bizonyulna. Sokat kell dolgoznunk még.

Három hét múlva, Pünkösd vasárnapján hazai pályán fogadjuk a jelenleg 2-0-ás mérleggel álló Budapest Titans csapatát.

A mérkőzés eredményei és a tabellák állása a MAFSZ 2016 linkre kattintva érhetők el. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése