2016. január 9., szombat

Lacrosse Európa-bajnokság - sorsolás

Bár Magyarország elnyerte a 2016-os lacrosse Európa-bajnokság megrendezésének jogát és ez által házigazdaként “alanyi jogon” helyet szerzett a versenyző csapatok sorában, egy héttel ezelőtt Magyarország lacrosse válogatottja a pályán is bebizonyította, hogy jogos helyet követel magának a nyáron megrendezésre kerülő EB mezőnyében.
Fotó: Váczi Ágnes

Jelenleg javában zajlik Budapest, az elmúlt hét év alatt a régióban (de mára akár egész Európáról is beszélhetünk) már hagyománnyá, sőt legendássá vált lacrosse rendezvénye, a New Years Cup (eredmények folyamatosan frissülnek ITT). Amikor a kupa díjátadó ünnepsége is lezajlik (vasárnap délután), nem csak a régió, de egész Európa lacrosse világa Budapestre fog figyelni, akkor, 17.30-kor kerül ugyanis sor a 2016-os lacrosse Európa-bajnokság csoportjainak sorsolására.
Öt kalapból, összesen 20 csapatot sorsolnak ki négy csoportba. Ezen felül mindegyik csoportban helyet kap (sorsolás nélkül) a 2012-es Európa-bajnokság top 4 csapata. Ők a “hard-seeded” csapatok. A kalapok szerinti besorolás alapja elsősorban a 2012-es EB-n született eredmények, az újonc csapatok (mint például Magyarország) a legutolsó kalapban kaptak helyet. A szervezők célja ezzel a rendszerrel az, hogy a 24 csapatot négy, véletlenszerű, de nagyjából azonos erőt képviselő csoportba osszák.

(A kép csak illusztráció)
A négy “hard-seeded” csapat: Anglia, Írország, Svédország, Hollandia
Az első kalap csapatai: Németország, Skócia, Finnország, Izrael
A második kalap csapatai: Csehország, Wales, Svájc, Szlovákia
A harmadik kalap csapatai: Olaszország, Norvégia, Belgium, Franciaország
A negyedik kalap csapatai: Spanyolország, Lettország, Lengyelország, Ausztria
Az ötödik kalap csapatai: Oroszország, Dánia, Szlovénia, Magyarország

A sorsolást élőben is meg lehet nézni ERRE a linkre kattintva, de az EC2016 fülön is folyamatosan frissítve követni lehet a csoportok kialakulását.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése