2012. május 20., vasárnap

Közönség kiszolgálva

Azt gondolom, Magyarországon egyelőre kevés olyan néző van, aki egy amerikai foci meccs szépségét a részletekben megtalálja, sokkal inkább a pontok, touchdownok, labdaszerzések hozzák lázba az embereket.
Nos, aki ma kilátogatott a Népligetbe a Hurricanes Arénába, ezen vágyát egyértelműen kiélhette. A két csapat összesen 109 pontot szerzett.

Nem vagyok elégedett. Sőt, boldognak sem igazán mondhatom magam - bár a kellemes, hideg zuhany kifejezetten jót tett a kedélyállapotomnak. (A javuló kedélyállapot viszont félek, csak addig fog kitartani, amíg este meg nem kapom a meccsvideót...) A defense-ünk rekord pontot kapott, hazai pályán erre még nem volt példa, 4 TD, 30 pont, amit az Amstetten Thunder elért.
Ugyanakkor az is tény, hogy egy negyed alatt 42 pontot szereztünk. A 6 TD rekordnak számít. Mint ahogy az is, hogy a félidőben 56 pontot jegyeztünk, a lefújás pillanatában pedig 79-et. (Előre bocsátom, hogy nem biztos, hogy össze fogom tudni szedni, hogy ki mindenki szerzett pontokat)
Gyanús nekem az is, hogy Bencsics Márk irányító 3 futott és 3 passzolt TD-ja is rekord. De ebben nem vagyok biztos.

Azért el lehet mondani talán, hogy a mérkőzést körülbelül 8-9 perc alatt megnyertük.
Úgy indult, hogy a védelem kezdett, a legelső playből egy fumble-t követően megszereztük a labdát. Offense egy playből TD-t szerzett. Jött megint a defense, egy play, a következő megint egy fumble. Offense ismét néhány perc alatt TD-ig jutott. Ellenfelünk harmadik drive-jának második playe egy interception volt. A lehetőséggel pedig az offense megint élni tudott.
Nehéz lenne jobb kezdést kívánni defense oldalról: 5 play, 3 takeaway.
Azonban innen kezdtek nehezebbé válni a dolgok, de az első negyed még mindig jól alakult, egy punt, egy interception és egy turnover on downs vetett véget az ellefél próbálkozásainak.
Aztán a Thunder rákapcsolt és még félidőig két - egyéni hibából eredő - touchdownt szerzett. Közben az offense-ünk egy pillanatra sem állt le, minden drive scoring drive volt. A félidőben így 56-16 volt az állás és életbe lépett a mercy rule.
A második félidőben azonban nagyon megváltozott a játék képe. A defense rengeteget volt a pályán, fáradt és egyre többet hibázott. Hibáinkat két alkalommal pontokra is váltotta az egyébként egyre durvábban és szabálytalanabbul játszó ellenfél (nálam az verte ki a biztosítékot, amikor Tony "TD" Simmons "Fucking Hungarians" bekiabálásokat engedett meg magának).
A második félidőben egyébként a special team is szerzett pontot (ha jól emlékszem, Elek Ádám vitte vissza a labdát), illetve a defense 8 pontot adott hozzá az eredményhez (Borhegyi Ferenc defensive end safety-t csinált, Szűcs Máté linebacker pedig egy 95 yardos fumble return TD-t). A második félidőben lehet, hogy két kezemen meg tudom számolni, hogy az offense mennyi playt volt fent a pályán.


Lényeg a lényeg, hatalmas győzelmet arattunk, dícséretet érdemel minden játékos.
Ezzel már biztos, hogy legalább második helyen jutunk rájátszásba. A Thunder helyzete pedig elég izgalmas.

Az Alpin Hammers 21-0 arányban közben legyőzte a Red Lions Hall csapatát, így a tabella jelenlegi állása:

1. Cineplexx Blue Devils 4-0 (biztos rájátszás)
2. Budapest Hurricanes 4-1 (biztos rájátszás)
3. Red Lions Hall 2-2
4. Generali Invaders 2-3
5. Amstetten Thunder 2-3
6. Alpin Hammers 2-3
7. Styrian Bears 1-5 (nincs rájátszás)

Négy csapat még küzd a 3. és 4. helyért és elméletileg bármelyik csapat odaérhet az elődöntőkhöz. A legnehezebb helyzetben talán a Red Lions Hall van, nekik ugyanis még egy Thunder és egy Blue Devils elleni meccsük van - és mind a két meccsen vereség néz ki nekik. Az Invaders a Blue Devils ellen játszik, úgyhogy ők sem sok jóra számíthatnak, és a Hammers helyzete is nehéz, ugyanis ők ellenünk lépnek pályára. Feltételezve a papírformát, az egymás elleni eredmények értelmében a bajnokság így fog véget érni:
1. Cineplexx Blue Devils 6-0
2. Budapest Hurricanes 5-1
3. Amstetten Thunder 3-3
4. Alpin Hammers 2-4
5. Red Lions Hall 2-4
6. Generali Invaders 2-4
7. Styrian Bears 1-5
És ez nekünk nagyon jó lenne, ugyanis azt jelentené, hogy az elődöntőt viszonylag közel, Amstettenben játszhatnánk.

2 megjegyzés:

  1. Márk 3 futott
    Pc 3 elkapott (Márk)
    Elek Ádi kickoff reurn
    Máté fumble
    Marci futott
    Dr.úr safety
    Béci 2 futott

    VálaszTörlés