2012. május 20., vasárnap

Utolsó hazai - beharangozó

Ma délután három órától megint hazai környezetben, a Hurricanes Arénában lép pályára a Budapest Hurricanes. Ellenfelünk az az Amstetten Thunder lesz, aki jelenleg 2-2-es mérleggel az osztrák divizió 2-es bajnokság tabella negyedik helyén áll.
Számos érv szól amellett, hogy miért érdemes kilátogatni és megnézni a mai mérkőzést.


Egyrészt - talán ez a legfontosabb - az osztrák versenykiírás szabályai szerint jelenleg úgy néz ki, hogy az alapszakaszban elért végeredménytől függetlenül a Hurricanes nem lehet pályaválasztó, azaz a rájátszás mérkőzéseit mindenképpen idegenben kell lejátszanunk. Ebből az következik, hogy az Austrian Football Division 2 2012-es bajnokságában ez lesz az utolsó hazai mérkőzésünk.
Ráadásul hazai pályán nem hagyjuk cserben a közönségünket, a Hurricanes Arénában még soha nem kapott ki csapatunk tétmérkőzésen. (A népligeti fű egyetlen alkalommal emlékezhetett idegen győzelemre, amikor 2010 októberében felkészülési barátságos mérkőzésen fogadtuk a szlovén nemzeti válogatottat.) Ráadásul idén nem izgalmas, sokkal inkább közönségbarát meccseket játszottunk itthon, hiszen előbb a Styrian Bears-t küldtük haza AFBÖ Div 2 rekordnak számító 62-0-val, majd rákövetkező héten 42 megválaszolatlan pontot pakoltunk a Red Lions Hall csapatának. Két mérkőzés alatt 104-0-ás eredménnyel köszöntöttük nézőinket.

Az Amstetten Thunders elleni meccsen sem várható, hogy unatkozzanak a nézőink. A szezon elején érkezett az osztrák csapathoz egy új vezetőedző, a New England Patriots egykori receivere, Tony Simmons. Tony egyébként már a Békéscsaba Raptors csapatát is megjárta és szép eredményeket ért el. Amstettenben is a megjelenése alapjaiban reformálta meg a Thunder játékát és egyértelműen eredményesebbek lettek vele. Egy zárt, futó játék helyett egy no huddle spread offense-t kezdett el alkalmazni, ami két győzelmet és egy viszonylag szoros vereséget (a minket is legyőző Blue Devils ellen) eredményezett. 
Maga a meccs fontos lesz mind a két csapatnak. Győzelmünkkel bebiztosíthatnánk a második helyünket az alapszakaszban, míg a Thunder rájátszása egy vereség esetén komoly veszélybe kerülhet.

Azt gondolom, mindenképpen érdemes lesz kilátogatni a Népligetbe ezen a szép napos vasárnap délutánon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése