2012. április 22., vasárnap

A második hazai


Egy hetes pihenőt követően szombaton újra pályára lépett a Budapest Hurricanes. Ezúttal második hazai mérkőzésünkre készültünk, ellenfelünk a Red Lions Hall volt. A mérkőzést eleve szokatlan események előzték meg, ugyanis a Red Lions halasztást kért, melybe mi beleegyeztünk, azonban az AFBÖ elutasította a kérelmet. Így aztán jött a halli csapat, de úgy döntöttek, nem alszanak itt, hanem a meccs napján érkeznek - több mint 750 km távolságból. Ez azt jelentette, hogy hajnali 4-kor indult a csapat. Hogy ez a döntés anyagi megfontolásokon nyugodott vagy azon a tényen alapult, hogy három héttel korábban éppen csak meg tudták verni azt a csapatot, akit mi 62-0-ra ütöttünk ki, így nem számítottak semmi jóra, ezt nehéz lenne megmondani. Mindenesetre hajnalban indultak, és 27-en érkeztek Budapestre.
De maga a csapat is elég furcsa volt, osztrák csapatoktól teljesen szokatlan mentalitást képviseltek. Például a játékosok folyamatosan próbálták felcukkolni a játékosainkat, folyamatosan szövegeltek. A vezetőedzővel pedig nem is találkoztam, a mérkőzés előtt nem jött oda köszönni, a mérkőzés után pedig még a kézfogásnál sem volt hajlandó odaállni a sorba. A vezetőedzőnél még az is elég meglepő volt, hogy egy kickoff során az egyik játékosát csúnyán kiütöttük, a srác elfeküdt a füvön. Mi azonnal szóltunk a vezetőbírónak, ő a mentősöknek. Ott volt a mi edzőnk, bírók, mentősök és eltelt vagy három perc, mire a földön zokogva levegőt kapkodó játékoshoz megérkezett a vezetőedző (sétálgatva), hogy megnézze, mi a helyzet. Ez nekem nagyon fura volt, de mint említettem, az egész hozzáállásuk szokatlanul hatott.

Magáról a mérkőzésről.
Előrebocsátom, hogy az offense-ről nem sokat tudok elmondani, szinte végig a defense-zel voltam elfoglalva. A pontszerzőket sem tudom igazán felsorolni. Azt tudom, hogy kezdő irányítónk, Bencsics Márk könyöksérüléssel vágott neki a meccsnek (a pénteki edzést ki is kellett hagynia) és ez - nézők beszámolása szerint - nyomot is hagyott az offense játékán. A második félidőben pedig Czirók Márton irányított, állítólag meggyőző volt a játéka. Ami a tényeket illeti, az első félidőben 4 TD-t, a második fálidőben pedig (majdnem végig mercy rule mellett) egy TD-t szerzett az offense. (Részletek hamarosan a www.hurricanes.hu honlapon)

A defense-ről természetesen sokkal többet tudok mondani.
Először is egy kis önreviziót kell gyakorolnom, ugyanis azt gondolom, a mérkőzés közben túlságosan is szigorúan kommunikáltam játékosaimmal. Az egyik offense falember mérkőzés után meg is jegyezte, hogy azon gondolkodtak, vajon minek kell történnie ahhoz, hogy megdícsérjem a játékosaimat és ne leszidást kapjanak. Valahol igaza van, hiszen sok dícséretet nem kaptak a srácok, annak ellenére, hogy az ellenfelet végig 0 ponton tartották.
Az a helyzet, hogy minden mérkőzés előtt felállítok egy követelményt. Ezt a követelményt természetesen meg is osztom a játékosaimmal. Ezen a meccsen a követelmény az volt, hogy tartsuk 0 ponton és 100 yard alatt az ellenfelet. Azonban a célkitűzés második része lehetetlenné vált már félidőben, hiszen volt néhány play, ami missed tackle-ök tömkelege miatt elment, de ami még nagyobb baj, hogy rengeteg büntetést kaptunk, ráadásul figyelmetlenségből, koncentráció hiányából adódott a legtöbb. Mindig büszke voltam arra, hogy a védelmünk nagyon kevés büntetést kap, ami a koncentráció és a fegyelem egyik legjobb mutatója. Ezen a meccsen szerintem több büntetést kaptunk, mint az egész tavalyi szezonban összesen. Így félidőben elégedettlen voltam és ennek az elégedettlenségemnek adtam hangot. Azonban célszerű lett volna talán kiemelnem azt is, hogy egy-két hibát eltekintve nagyon jól játszott a defense.
A második félidőben is maradt a jó játék, azonban ahogy egyre több újonc és második-harmadik vonalas játékos lépett pályára, egyre több volt a hiba és egyre könnyebben jöttek keresztül rajtunk az ellenfél futásai. Az utolsó drive-ban például már alig volt kezdő játékos a pályán és a red zone-ig nyomult az ellenfél, így vissza kellett tolnom a kezdő védelmet, hogy megakadályozzuk a TD-t.
Ami mindenképpen örömteli, az az a tény, hogy ha jól emlékszem, az ellenfél 9 offensive drive-jából két drive végződött punttal, az összes többi esetben takeaway-jel küldtük le őket a pályáról (3 interception, 4 fumble). Az agresszív védelemi rendszer nagyon szépen működött.
A Red Lions I-Pro és 3 receiveres shotgun formációi mellett időnként (szerintem túl sokszor) próbálkozott unbalanced formációval, amit a védelmünk alapvetően nagyon szépen védekezett le.

Most következik 2 hét pihenő, majd május 12-én utazunk St. Pöltenbe a Generali Invaders ellen.

Az AFBÖ Division 2 bajnokságban három mérkőzéshét ment le eddig. Az eredmények:

Alpin Hammers vs Generali Invaders 25:20
Cineplexx Blue Devils vs Budapest Hurricanes 12:7
Styrian Bears vs Red Lions Hall 20:22
Red Lions Hall vs Cineplexx Blue Devils elmaradt
Generali Invaders vs Amstetten Thunder 26:0
Budapest Hurricanes vs Styrian Bears 62:0
Budapest Hurricanes vs Red Lions Hall 42:0
Amstetten Thunder vs Alpin Hammers 49:35
Generali Invaders vs Styrian Bears

Érdekesség, hogy az Invaders-Hammers-Thunder hármas szépen körbeverte egymást. Főleg a Thunder győzelme okozott meglepetést a Hammers ellen. Az Invaders-Bears meccs még nem ért véget, amikor ezeket a sorokat írom (de nagyon meglepődnék, ha az Invaders nem nyerne - erra alapozva készítem el a tabellát is).
UPDATE: Generali Invaders vs Styrian Bears 9:8 (óriási meglepetés, hogy ennyire szoros lett)

1. Cineplexx Blue Devils 1-0
2. Budapest Hurricanes 2-1
3. Generali Invaders 2-1
4. Alpin Hammers 1-1
5. Amstetten Thunder 1-1
6. Red Lions Hall 1-1
7. Styrian Bears 0-3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése