2012. április 2., hétfő

Hohenems-ben


Előrebocsátom, nagyon friss még az élmény, éppen kikanyarodtunk a szezonnyitó meccsünknek helyt adó Hohenems faluból az autópályára, amikor ezeket a sorokat írom. Így aztán könnyen előfordulhat, hogy emocinálisan érintettebb vagyok annál, mintsem, hogy teljesen tényszerű mérkőzésösszefoglalót írjak.
Kezdjük a puszta tényekkel. Kikaptunk 12-7 arányban a Cineplexx Blue Devils-től. A hohenems-i csapat vezetőedzője szerint jobb csapat vagyunk, mint a Budapest Wolves és hozzátette, életében nem találkozott rosszabb bíráskodással. 
Ezek tények. Ahogy az is, hogy most kivételesen az offense nem tudta hozzátenni a defense teljesítménye mellé azt, amit hozzá szokott tenni - és ami elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy egy csapat meg tudjon nyerni egy mérkőzést. Meglátásom szerint a receiverek csúnyán betliztek ma (nagyjából semmit sem csináltak meg abból, amit egész off-season alatt gyakoroltunk) és az irányító Bencsics Márk sem fogta ki élete legjobb napját. De az ő teljesítményüket nekem nem tisztem megítélni.
Természetesen a defense sem volt makulátlan, de alapvetően jót játszottak. Voltak hibák, az újoncok közül néhányan lassan vették fel a tempót, illetve előfordultak olyan jelenetek, melyek egyértelműen ráfoghatók arra, hogy még a szezon elején van a csapat.
Az ellenfél nagyon kemény volt, közel sem azt a csapatot kaptuk, akiket a Wolves két hete viszonylag könnyedén le tudott győzni. Akkor egy kifejezetten csonka csapattal léptek pályára és még sok sérülésük is volt, ez akkor a második félidőre teljesen felőrölte az erejüket. Ezúttal erről szó sem volt, a sérülés és egyéb elfoglaltság miatt akkor távolmaradni kényszerült játékosok is csatasorba tudtak állni (többek között a válogatott edzőtáborában részt vevő játékosok), így egy nagyon jó, összeszedett és elszánt ellenféllel kellett harcba szállnunk. És egy teljesen kezdő játékvezetői csapattal, akik nagyon durvákat hibáztak, hibáik pedig nagyon látványosan és súlyosan hátráltattak minket. Például volt egy goal line szituáció, a labdát elvesztette a running back, a labda lepattant a gólvonal elé és egy Hurricanes játékos ugrott rá - döntés: TD a Blue Devils-nek, mert a fumble előtt már TD volt. Vagy ami még durvább volt, egy 3&5 szituációnál jöttek 4 yardot, lerakták a labdát (jó helyre), majd first downt ítélt a head ref anélkül, hogy kinézett volna a nyalókára - hiába kértünk mérést, hiszen legalább egy yarddal előrébb volt a labda a first downnál, de nem kaptunk. A time managementünket is teljesen ellehetetlenítették azáltal, hogy amikor megkérdeztük az időt, jó esetben a következő play után kaptunk választ. Az elengedett legalább 3-4 face-mask-ről vagy teljesen alaptalanul befújt intentional groundingról nem is beszélve.

Szóval összefoglalva: volt egy jó ellenfelünk, egy kemény meccs és egy pocsék bíráskodás. És mi sem játszottunk jól. Ez még a legjobb csapatnak is túl sok lenne, így nem csoda, hogy kikaptunk. 

Nem éppen ilyen szezonkezdésre számítottunk, de semmi sincs veszve, előre tekintünk és várjuk, hogy a Styrian Bears ellen Húsvét Vasárnap javíthassunk.

UPDATE

13 óra buszút és egy kiadós alvás után talán már tárgyilagosabban is be tudok számolni a mérkőzésről.

A mérkőzést mi kezdtük visszahordással. Egy bal oldali elhibázott blokk miatt azonban rövid visszahordás után viszonylag rossz field positionből kezdhettük a meccset. Bencsics Márk irányító és Danku Dávid running back néhány jó futásával haladtunk leginkább előre. Az első offensive drive-nak néhány first downt követően egy rosszul futott receiver route miatti interception vetett véget. 
A defense is odatette magát, bár viszonylag hosszú drive-ot tudott vezetni a Blue Devils, Oláh Richárd linebacker már a red zone-ban forced fumble-t csinált, a labdát pedig Slézia Bálint safety szedte össze. Ezt követően állóháború alakult ki. Az offense több drive-ban is haladt egy kicsit, majd puntolt, a defense pedig turnover on downs-okkal vetett véget az ellenfél rohamainak. 
Defense oldalon az első félidő utolsó két drive-ja sikerült a legjobban, előbb -3 yarddal és three and outtal küldtük le a pályáról a hohenems-i offense-t majd megtett yard nélkül kényszerültek puntolni.
A félidő 0-0-val ért véget, ami nem túl gyakran fordult eddig elő edzősködésem alatt. (Konkrétan nem is emlékszem, hogy volt-e ilyen.)

A második félidőt ugyanúgy kezdtük, ahogy abbahagytuk az elsőt. Az, hogy az ellenfél oldalán jó volt a coaching, mi sem mutatja jobban, hogy tudtak változtatni a game planen és a defense blitz heavy psycho frontja ellen érdemben tudtak fellépni. Természetesen erre mi is változtattunk, de a Blue Devils offense így is eljutott a red zone-ig, majd a goal line-on egy fumble-lel vetettünk véget a támadásuknak. Amit a játékvezető sportársak TD-ként megadtak a hazai csapatnak. A PAT kimaradt, így 6-0-s vezetésre tett szert az ellenfél. 
Az offense-ünknek továbbra sem ment igazán a játék, egy eladott labdát követően ismét védekezni kényszerültünk.
A negyedik negyedben már sürgetett minket az idő, így egyre aggresszívabban kellett védekeznünk. Egy jól alakuló drive-nak azonban egy TD lett a vége, az egyik újonc safety fellépett a play action fake-re, így egy deep route-tal üresen maradt receiver könnyedén vitte be a labdát. A két pontos kísérlet sikertelen volt, így 12-0-ra módosult az állás.
Ekkor még 10 perc volt hátra a mérkőzésből és az offense végre új sebességre kapcsolt. Sikeres futások, sikeres passzok követték egymást, majd végül Bencsics Márk futott TD-t, az extrát pedig Szakács Kristóf értékesítette. 12-7-re módosult az eredmény.
Ekkor már nagyon sürgetett az idő, és az ellenfél ügyesen játszott az órával. Végül a defense akkor szerezte vissza a labdát az offense számára, amikor már csak alig két perc volt hátra. Ez az idő nem volt elegendő, így a mérkőzés a hazai csapat győzelmével ért véget.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése