2012. január 15., vasárnap

New Years Cup 2012 - első játéknap


A hétvégén megrendezésre kerül immáron harmadik alkalommal a New Years Cup Budapest elnevezésű, meghívásos nemzetközi lacrosse torna. 
Az idei évre nagy tervekkel álltunk elő, akár még az is benne volt a pakliban, hogy három napos lesz a rendezvény, 8 férfi és 4 női csapat részvételével.
Sajnos a külföldi csapatok anyagi állapota és a kupa időpontja (egybeesik az egyetemek vizsgaidőszakával) ezt lehetetlenné tette, végül csak 4 férfi csapat küzdelmét hozta a kupa, a címvédő Vienna Monarch, a Graz Gladiators és a Vienna White Coats tudta vállalni, hogy eljön.
A meghívott csapatok különböző erőt képviselnek. A Vienna White Coats nagyjából a mi tempónkban fejlődik, és megközelítőleg azonos erőt képviselnek, mint mi. Nem mellesleg ők adják az osztrák válogatott első számú kapusát. A Graz Gladiators a legdinamikusabban fejlődő osztrák csapat és mindig velük játszuk a legjobb meccseket. A kupára azonban kapus nélkül érkeztek, ami nagyban befolyásolta esélyeiket. A Vienna Monarchs kétségkívül a régió legjobb csapata. Ráadásul a sokáig egyeduralkodó másik bécsi csapat, a Vienna Cherokees is beolvadt hozzájuk, így egészen bizonyos, hogy jó ideig meghatározó ereje lesz a környéknek. Ezzel a csapattal érkeztek toronymagas esélyesként és azzal az egyértelmű céllal, hogy megvédjék címüket.

A címvédők a kupa nyitómeccsén meg is mutatták, mire képesek, 12-4 arányban legyőzték a Graz Gladiators csapatát.
A második meccsen a mieink is pályára léptek és a bécsi orvosi egyetemi csapat ellen 9-6 arányú győzelmet arattak.
A harmadik összecsapáson ismét a White Coats játszott, ezúttal a  Gladiators volt az ellenfelük és egy 2-2 arányú döntetlent játszottak.
Ezt követően ismét mi jöttünk, azonban a Monarchs átgázolt csapatunkon, 12-2 lett a vége.
A csoportkör utolsó előtti mérkőzésén a Monarchs prédája a Vienna White Coats volt, 16-4 arányban győzték le a crosstown rivalt. 
Az első játéknap utolsó eseménye a Blax és a Gladiators összecsapása volt. Csapatunk 6-4 arányban győzedelmeskedett. 

Az első játéknap egyértelműen megmutatta, hogy a Blax, a Gladiatos és a White Coats hasonló erőt képviselnek, a Monarchs azonban toronymagasan kiemelkedik a mezőnyből.
Ezáltal a Monarchs 3 győzelemmel, +30-as gólkülönbséggel megnyerte a csoportkört.
Második csapatunk lett két győzelemmel.
Harmadik és negyedik helyen egyaránt 2 vereséggel és egy döntetlennel a Gladiators és a White Coats végzett, kettejük között a jobb gólkülönbség döntött a grazi alakulat javára.

Ezáltal vasárnap az elődöntőkben először a Monarchs találkozik a White Coats-szal, majd a Blax a Gladiators-szal mérkőzik a döntőbe jutásért. Az elődöntők vesztese pedig a bronzéremért harcolhat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése