2012. január 3., kedd

NFL


Véget ért a 2011/12-es NFL alapszakasza.
Bár a mérkőzések közül csak egészen keveset néztem meg végig, az eseményeket azért követtem. És számomra teljes mértékben megdöbbentő - persze örömteli -, hogy a New England Patriots az AFC konferenciát megnyerve ugorhat neki a playoffnak. A szezon során még a Wild Card helyet sem tartottam túl valószínűnek. De megcsinálták. 
Mellettük még a számomra teljesen szürke Baltimore Ravens jutott Wild Card nélkül a rájátszásba. 
A Houston Texans lett az AFC harmadik helyezettje, ők a hatodik Cincinnati Bengals ellen játszanak Wild Cardot. 
Az utolsó fordulóban aratott győzelmével negyedik lett a Tim Tebow által fémjelzett Denver Broncos, ők az ötödik Pittsburgh Steelers ellen fognak játszani.
A Wild Card kör magasabban rangsorolt győztese (azaz a Texans, a Broncos vagy a Steelers) játszik a Divisional Playoffs körben a Ravens ellen, az alacsonyabban rangsorolt győztes (Broncos, Steelers vagy Bengals) pedig a Patriots ellen.
A másik konferenciát (NFC) nagyon meggyőző magabiztossággal nyerte meg a Green Bay Packers. Személy szerint az volt a véleményem, hogy ezt a csapatot idén nem lehet megverni. Aztán a szezon rámcáfolt. Így is toronymagas esélyese a rájátszásnak.
Második helyen az idei szezon meglepetéscsapata, a San Francisco 49ers végzett. Idejét sem tudom, mikor volt utoljára egyenes körben a rájátszásban a csapat. Nagyon jót tett nekik az edzőváltás. 
A Wild Card körbe 3. helyen a New Orleans Saints csapata jutott. Náluk ki kell emelni Drew Brees személyét, aki Dan Marino rekordját döntötte meg az egy szezonon belül passzolt legtöbb yarddal. Egy elég hosszúra és ezáltal kicsit unalmasra sikeredett öltözői "köszönőbeszédében" ő is kiemelte, hogy azért ez nem egy játékos eredménye, hanem az egész csapaté. Bár szerintem össze sem lehet hasonlítani Marino eredményét az övével, mégis le a kalappal. A Saints ellenfele a szintén meglepetéscsapat, hatodik helyen végzett Detroit Lions lett.
Negyedik helyen jutott a rájátszásban a New York Giants, ők az ötödik Atlanta Falcons ellen fognak játszani.
A Wild Card kör alacsonyabban rangsorolt győztesen (azaz a Falcons, a Giants vagy a Lions) ütközik meg majd a Packers-szel, a magasabban rangsorolt győztes (Falcons, Giants vagy Saints) pedig a Friscoval.

Így állunk most.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése