2011. szeptember 10., szombat

Megvan a második


Nagyon hosszúra sikerült a Hurricanes Juniors második mérkőzése. Ez köszönhető annak, hogy a mérkőzés harmadik drive-jában Hatlaczki Ádám egyébként tiszta tackle-je után a Heroes irányítója lent maradt a földön. És negyven percen keresztül ott is maradt, mire megérkezett a második mentő, hogy elvigye. Azt, hogy miért nem vitték le a pályáról, amíg nem érkezett meg a másik mentő, azt nem tudom, nem értem. Mindenesetre a legutolsó információim szerint a srác sípcsontja három darabra tört, begipszelték és meg fogják műteni. Ezúton is jobbulást kívánok neki. 

A mérkőzést egyébként a Heroes kezdte, de a kezdő defense-ünk ellen nagyon nehéz yardokat szerezni. Negatív yarddal záródott a drive. Ezt követően jöhetett a mi offense-ünk. Hásom sikertelen kísérletett tett a csapategység, hogy megszerezze a first downt, így 4&12 következett. Engem meglepett, hogy Bencsics Márk úgy döntött, hogy nekimegy, de kiderült, hogy igaza volt. A sokat kritizált Szicherle Patrik adott egy 52 yardos TD passzt Rinyu Bélának. Ez megadta az alaphangot.
A következő Heroes drive-ban történt a szerencsétlen sérülés, majd az ezt követően pályára lépő csere irányítónak is rossz pillanatai voltak. Rögtön az első playben Varga Ferenc sackelte, a labdát elvesztette és Sipicki Ádám fumble recovery TD-t szerzett.
A második negyed elején egy punt return TD-t csinált a junior csapatunk, de offside miatt visszafújták a bírók. A következő nekifutásra egy szép hosszú drive-ot vezetett az offense és Patrik, majd a végén egy futott TD-t szerzett a csapategység. A következő Heroes-drive is azzal ért véget, hogy az irányítót Sipiczki Ádám sackelte és Oláh Richárd befutott vele TD-re. Ezt is visszafújták a bírók azzal, hogy már valaki belefújt a playbe. Ennek ellenére ugyanonnan támadhatott az Eger, ahol az előbb voltak, tehát még a sack távolságot sem kaptuk meg. Érdekes döntés volt...De a támadóegységünk nem foglalkozott ezzel, a punt után egy 63 yardos futott TD-vel tovább növelték az előnyünket. 
A második negyed vége előtt Szicherle Patrik egy futás után lent maradt, meghúzta a bokáját, így a rookie Kovács Dániel irányíthatta az offense-t. És rögtön az első playnél egy draw futásból Bodrogi Balázs 40 yardos TD-t futott. Ezzel meg lett a 35 pontos előny, innentől kezdve futott az óra.
A two minute warning környékén már csere defense ment fel a pályára. Ekkor csinálta meg a Heroes offense az első first downt. Nem tudom a pontos adatokat, de szerintem eddig a pontig a Heroes offense negatív total yardnál tartott. A first down után volt még egy -13 yardos reverse play és egy interception. Majd leperegtek az utolsó másodpercek is a félidőből. Jöhetett a szünet, vezetett 35-0-ra csapatunk.
A második félidő egy kick return TD-vel indult, ezzel tovább növeltük az előnyünket. Ezt követően a Heroes offense meglepte védelmünket egy középső futással, melynek eredménye egy 72 yardos TD volt. Ezt követően a Hurricanes drive az első playben véget is ért, a rossz snap miatt fumble lett, melyet a Heroes szedett össze. Bár nagyon jó field positionnel indulhatott a vendég csapat, de egy field goal kísérletig jutottak, amit nagyon mellé lőttek. Aztán ez megismétlődött, Hurricanes rossz snap az első playben, fumble, jön a Heroes, majd néhány play után field goal kísérlet, amit pedig alacsonyan lőtt a kicker és Szakács Kristóf harminc yardig vitt vissza.
Egy sikertelen Hurricanes drive után a Heroes vezetett egy hosszú drive-ot, melyet a Hurricanes defense red zone-ban fogott meg. Ebben a drive-ban nagyon látszott, mekkora különbség van a védelem kezdő játékosai és cserejátékosai között. Amikor a védelem turnover on downs-szal visszaszerezte a labdát a saját 10 yardosán, a Varga Ferenc szélső linebacker állt be fullbacknek, Hatlaczki Ádám safety pedig tailbacknek. És előbbi egy fullback dive playből 90 yardos TD-t szerzett, hozzátartozik ehhez, hogy nagyon kellett Hatlaczki Ádám remekül időzített keyblock-ja is. 

Ezzel 49-6 lett a vége.

Néhány dolgot kiemelnék:
- Szakács Kristóf mind a hét extrát értékesítette,
- a kezdő védelem ellen gyakorlatilag nem lehet yardot szerezni, mindenkit dícséret illet, ugyanakkor egyértelművé vált, hogy a kezdők és a második sor között egyelőre elég komoly a szintkülönbség 
- Szekeres Ádám FB egyszerűen remekül blokkolt. Gönczöl Gergely egyik TD futásánál például nem kevesebb, mint 4 Heroes játékost blokkolt ki,
- Bodrogi Balázsnak általában nagyon biztos kezei vannak, de ma három passzt is elejtett,
- Szicherle Patrik sokkal jobban és összeszedettebben játszott, mint a szezonnyitón, azonban nem volt szerencséje, a receiverek sokat dropoltak,
- a special teamek nagyon jól dolgoztak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése