2011. szeptember 7., szerda

A junior edzők


Nem tudok napirendre térni afölött, hogy mennyire büszke vagyok a hét fiatal srácra, akik a Hurricanes juniorjait edzik és vezetik a meccseken. Úgyhogy az jutott eszembe, hogy néhány szót írok mindegyikükről. Bár nem hinném, hogy bármelyik játékost is be kellene mutatni...

BENCSICS MÁRK
A junior csapat vezetőedzője és offensive coordinatora. Ha az ő nevét valaki nem ismeri itthon, akkor nem követi igazán az itthoni amerikai football életet. Sőt, megkockáztatom, hogy ez Ausztriára is igaz. Az egészen biztos, hogy 2007-ben és 2008-ban az egész osztrák junior liga rettegte a nevét. Kevesen vitatnák azt a kijelentésemet, hogy ő az ország legjobb irányítója. Az a nagyon durva, hogy én még játszottam vele együtt a Budapest Wolves második számú csapatában sok-sok évvel ezelőtt. Már akkor látszott a hihetetlen és itthon példátlan tehetsége. Ami egészen imponáló szorgalommal társult már akkor is és ez nem változott máig. A tehetség és a szorgalom teszi azzá a játékossá, aki most vezeti a Hurricanes offense-ét. És a szakmai felkészültsége és tudásvágya mellé egy olyan emberi kvalitás társul, ami abszolút alkalmassá teszi arra, hogy a junior csapatunkat irányítsa, mi több sikerre vezesse.

SZŰCS MÁTÉ
A junior csapat defensive coordinatora. Bár 2009-ben a Wolves felnőtt csapatának linebackereként a magyar bajnoki döntő MVP-je lett, neve talán még annyira nem ismert itthon. Játékosként a "legelső lépéseitől" vele dolgozom és defensive captainként a jobb kezem a Hurricanes csapatában - és volt a Wolves Juniorsban is. Bár az idei szezonban voltak olyan meccsek, amikor nem volt tökéletes a kommunikáció köztünk, de alapvetően az évek során azt gondolom, elég jó összhang alakult ki köztünk. Ráadásul a játékostársakon is látszik, hogy sokkal többet tudnak nyújtani, ha a kapitányuk a pályán van velük. A csapatkapitányi képességei mellett egészen kiemelkedő a játékintelligenciája. Ugyan vannak nála gyorsabb és erősebb defense játékosok a csapatban, de amit a játéktudásával, intelligenciájával, ösztöneivel és rutinjával hozzá tud tenni a saját játékához, az messze kiemeli a többi azonos poszton játszó játékos közül. Nem véletlen így, hogy ő vezeti a junior csapatok védelmét is. 

UJFALUSI ÁKOS
A junior csapat special team coordinatora és a receiverek edzője. Azt gondolom, őt sem kell nagyon bemutatni senkinek. Ráadásul ebben még az is szerepet játszik, hogy a játéka mellett a közösségi életben is aktív szerepet vállal  Vele is még együtt kezdtük a footballt, azóta egy nagyon gyors, nagyon biztos kezű receiverré nőtte ki magát. Aki ráadásul a TF-en végzett, úgyhogy a sportszakma elméleti hátterét is nagyon jól tudja. Nála is elmondhatom nyugodtan, hogy a szakmai tudása mellett emberileg is tökéletesen alkalmas arra, hogy a fiatalokat edze.

DANKU DÁVID
A junior csapat running back edzője. Lassan unalmas lesz, hogy nála is azt mondom el, hogy ismert név a "szakmában". Olyan running back, akihez hasonló kevés van itthon. Vannak kemény running backek és vannak gyors running backek. De olyan, amelyik egyszerre mindkettő... hát az elég ritka. Béci pont ez a kategoria. Még Ausztriában is ritka, hogy az első védő meg tudja állítani. Nagy rajongója vagyok a képességeinek, ezt sosem tagadtam. És ha ezt a tudását át is fogja tudni adni a junioroknak, akkor nagy bajban lesznek az ellenfelek.

SZOBONYA BENCE
A junior csapat defensive back edzője. Neve talán még nem annyira ismert még itthon, mint az előzőké (bár ő is aktív szerepet vállal a közösségi életben  ), pedig posztján (WR/TE) az egyik legjobb itthon. Nagyon biztos kezű elkapó, és értékét tovább növeli, hogy defensive back-ként is remekül hely tud állni (erre remek példa volt a 2011-es tavaszi szezon, ahol négy mérkőzés alatt 5 interceptiont is szerzett). Ráadásul az egyész Hurricanes egyik legintelligensebb, legszimpatikusabb játékosa. Bár nem tudom, milyen edző kvalitásokkal rendelkezik, de mivel nagyon maximalista ő is, biztos vagyok benne, hogy remekül helyt fog állni.

KOVÁCS GÁBOR
A junior csapat offense line edzője. Remek képessegű offensive tackle, az ő esetében sem lőhetek nagyon mellé, ha azt állítom, hogy a posztján az egyik legjobb itthon. A hatalmas termetéhez képest a pályán kifejezetten mozgékony tud lenni. Egyébként egy szimpatikus, szelíd és nagyon jó humorú fiatalember. És ami edzői minőségében még fontosabb, a társai nagyon tisztelik.

VÁRADI ZSOLT
A junior csapat defense line edzője. A többiekhez képest viszonylag kevés ideje játsza ezt a sportot, ráadásul egy évet ki is kellett hagynia. De ez nem hátráltatja abban, hogy egy nagyon hasznos, elengedhetetlen tagja legyen a defense-nek. Egészen elképesztő fizikai adottságokkal rendelkezik, a nagy göndör hajkoronájáról már nem is beszélve  Amit Kovács Gáborról írtam az előbb, az rá is teljesen igaz, nyugodt, szelíd srác, akit igencsak tisztelnek a társai, úgyhogy igazán jó edző-alapanyag.

Hát ilyen illusztris társaság fogja idén győzelemre vezetni a Hurricanes Juniors-t. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése