2011. július 17., vasárnap

Kettőből kettő


Nem volt még csapat Magyarországon, akik egy szezonon belül két bajnokságot, egy nemzetközit és egy hazait is megnyertek voln a felnőtt korosztályban. Nekünk ez most sikerült. Junior korosztályban is eddig egy alkalommal volt erre példa, amikor irányításunk alatt a Wolves Juniors 2007-ben megnyerte a hazai és az osztrák pontvadászatot is. Nem azért, mert mi hajtottuk végre, de ez nem kis teljesítmény. Le a kalappal a játékosok és a csapatvezetés előtt is, hogy ezt a hosszú, 13 mérkőzéses terhelést két kupagyőzelemmel zárhattuk.

Ma, a szezonunk utolsó meccsén a csapat Dunaújvárosba látogatott, ugyanis itt került megrendezésre mind a második, mind pedig az első osztály döntője. Az újvárosiak egyébként nem titkoltan kissé keserű szájízzel rendezték meg a döntőket, ugyanis sem a Gorillaz, sem pedig az érdekeltségi körük div2-es csapata, a Crushers nem jutott el a végjátékig. Ennek ellenére egy kellemes hangulatú meccset hoztak össze a Dunaferr - egyébként szebb napokat is megélt - stadionjában.
A meccset csapatunk kissé álmosan kezdte, a visszahordó csapatunk fumble-jét követően rém rossz field positionből kezdett a védelem és az erőfutásokból hamarosan TD-t ért el a Bulldogs. Ha ez nem lett volna elég, a következő offensive drive sikertelen volt és az ezt követő Bulldogs-drive ismét TD-nal zárult egy hosszú passz következtében. Nem volt könnyű dolgunk, mert a nagy termetű offense fal mellett az a tény is ellenünk volt, hogy minden egyes playben legalább két-három holding volt a falon vagy a linebackereken, több alkalommal is az offense falemberek gyakorlatilag tackle-t csináltak a defense falon - és a vezetőbíró (aki ezt a legjobban látta, vagy látnia kellet volna) ezt minduntalan megtorlatlanul hagyta. Aztán ezzel meg is torpant a Bulldogs offense-e, több pontra nem futotta tőlük. Megjegyzem, nagyon nem értettem, hogy miért váltottak a lilák támadójátékot, hiszen a sikeres erőfutások helyett elkezdtek passzolni és a drive-ok rendre sikertelenül, sőt 4 alkalommal interceptionnel zárult. A második negyedtől végre a defense fal is felélénkült és nagy nyomás alá helyezte ez irányítót.
Mindeközben az offense megtáltosodott. Még az első negyedben kiegyenlítettek volna, ha az extra pont sikeres (13-14 volt ekkor), majd a második negyedben 5 megválaszolatlan TD-t szerezve komoly előnyre tettünk szert. A második félidő pedig ott folytatódott, ahol az előző abbamaradt. Hosszú, ám eredménytelen Bulldogs drive-ok és pontszerző Hurricanes drive-ok követték egymást.
A mérkőzés MVP-je Bencsics Márk irányító lett, aki ha minden igaz 6 TD-ból vette ki a részét. Mellette mindenképpen szót érdemel Novakov Dávid linebacker, aki a mérkőzés és az egész szezon defense MVP-je lett. Ezen a meccsen is volt egy interception return TD-je (akárcsak az alapszakaszban szintén a Bulldogs ellen), és az egész szezon alatt több, mint 100 tackle-t csinált (a pontos számot majd a statisztika elkészülte után tudom meg).
A nagyarányú, 56-14-es győzelemmel véget ért a felnőtt csapat idei szezonja. 13 meccsből 12-szer nyerni tudtunk és mindkét bajnokságban, ahol elindultunk, győzni tudtunk. Most egy szezonzáró csapatbuli következik, majd egy jól megérdemelt pihenő, hogy aztán felfrissülve, újult erővel vághassunk bele az ideinél jóval keményebbnek ígérkező 2012-es évadba - a magyar és az osztrák divizió 1-ben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése