2011. július 10., vasárnap

CEI döntő


A nagy hőség ellenére szombaton rávettem magam és kimentem a Central European Interleague döntőjére, ahol a Győr (vagy West Gate) Sharks játszott a szerb Pancevo Panthers ellen.

A Sharks-ról ugye tudjuk, hogy a Cowboys-t legyőzve jutott döntőbe. A Pathersről annyit tudok, hogy egy nagyon fiatal csapat, az átlagéletkoruk 22 és például a második számú QB-t "Papi"-nak hívják, mert a maga 28 évével korelnök a csapatnál. A pancevoi alakulat egyébként a szerb junior válogatott 60%-át adja.
De nem voltam lenyűgözve, ez el kell, hogy mondjam. A Pancevo rém lassan és álmosan kezdett, várhatóan köszönhetően annak, hogy kevesebb, mint egy órával a mérkőzés kezdete előtt érkeztek, így bemelegíteni alig volt idejük... vajon miért nem lehetett kicsit eltolni a kickoffot? De ez nem az én dolgom, mindenesetre ez meg is látszott rajtuk. Az offense playhívásaik szerintem elképesztően rosszak voltak, a rendes játékidő végén, az utolsó drive-ban például egy jobb play call-lal és jobb time managementtel megnyerték volna a meccset.
A meccs egyébként érdekesen kezdődött, egy rém rossz kickoff után indult a Pancevo offense, első és 10-re egy középső futás (nulla vagy inkább negatív yardért), majd egy interception. Jött a Sharks, a dunaújvárosi RB gyerek megkapta a handoffot, elejtette, Pancevo összeszedte.
Schwarz Feri (Sharks RB) egyébként sokat futott - micsoda meglepetés -, MVP is lett. Egyébként a Sharks nem éppen közönségbarát offense-t játszik - és akkor még finoman fogalmaztam. Az "add a labdát Schwaz Ferinek és ő megfutja középen" játékon azért valamennyit szinesít egy-két irányító futás, meg önmagában az újvárosi back jelenléte. De akkoris... Oké, hogy ha valami megy, azt csináld, de komolyabb szinten nem lehet csak a power futásokra építeni. Persze ez Boda Gabi és Grátz Vili problémája lesz a későbbiekben.
A meccs egyébként hosszabbításba fulladt. A Pancevo megint egy iszonyú rossz playcall miatt elbukta a saját drive-ját (4&2-re QB sneaket hívtak, pedig egész meccsen középen kb -5 yardot futottak), úgyhogy jöhetett a Sharks offense és Schwarz Feri megfutotta a TD-t, így 27-21-re megnyerték a meccset.
Ezúton is gratulálok a Sharksnak és az edzőinek, de azt azért mindenképpen fontosnak tartom kiemelni, hogy a hazai csapatnak kb 3-4 TD-nal kellett volna vernie ezt a Pancevot. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése