2021. május 24., hétfő

Egy kemény hét után

A Sharks elleni megalázó vereséget követően egy nagyon komoly hét állt előttünk. Magam részéről azt tudom elmondani, hogy a defense pontosan hogyan próbálta kiköszörülni a 35 pont benyelésével okozott csorbát. 
Vasárnap az edzői stáb összesen megközelítőleg 10 órán keresztül elemezte a játékunkat a Sharks ellen, és a játékosok komoly százaléka is végignézte a mérkőzést és kiemelte saját hibáit. Hétfőn a linebackerek összegyűltek nálam és három órán keresztül beszéltük át a mérkőzésen elkövetett hibákat. Kedden pályaedzést tartottunk, kiemelten foglalkoztunk a tackle-ökkel. Szerdán a teljes védelemmel videó elemzést tartottunk a Cowbells offense Enthroners elleni mérkőzéséről, majd pályaedzésen élesben is megnéztük a látottakat. Csütörtökön a srácok részére pihenőnap volt (bár jópáran a Cowbells-Enthroners meccsvideótal foglalkoztak), a defense stáb pedig összerakta a game plant. Pénteken már csak egy laza pályaedzést tartottunk, amikor kipróbáltunk néhány play-t és átbeszéltük a legfontosabb dolgokat. Szombaton pedig a Tichy Lajos Sportközpontban találkoztunk, hogy összecsapjunk a Cowbells-zel. 

Fotó: DigitalSport
Ahogy azt korábbi posztomban is írtam, a Cowbells elleni meccsünk win-or-go-home mérkőzés volt számunkra, az alapszakasz második fordulójában már mintha egyenes kieséses rendszerben játszottunk volna. Ha kikapunk, akkor az alapszakasz kör utolsó fordulójának eredményeitől teljesen függetlenül kiesünk, ha nyerünk, akkor jó eséllyel megyünk tovább a második körbe. Ennek tudatában készültünk, ennek tudatában melegítettünk be és ennek tudatában léptünk pályára. Kifejezetten jó volt látni a srácokat, ilyen fókuszált bemelegítést talán az 2018-as HFL döntőben láttam tőlük utoljára. 

Fotó: Kardos Gábor

A mérkőzést tétje és a fókuszált készülődés ellenére sem úgy indult a mérkőzés számunka, ahogy szerettük volna. Néhány tapogatózó drive és labdavesztés után ugyan egy mezőnygóllal megszereztük a vezetést (3-0) az első negyedben, de a Cowbells szerezte meg a mérkőzés első touchdownját Mészáros Marci által, egy buta defense büntetést követően (3-7). A Wolves erre csak egy mezőnygóllal tudott válaszolni (6-7), azonban egy kis újrahangolást követően a defense szerezte meg az idegenben játszó hazai csapat (Wolves) első touchdownját, a válogatott belső linebacker Bicskei Dániel pick-six-ével átvettük a vezetést (12-7). A második negyed végén szintén egy buta szabálytalanság és egy elég súlyos egyéni hiba (import cornerbackünk hibázott egy nagyot) következtében Boros Laci touchdownjával visszavette a vezetést a Cowbells (12-13) és ez maradt is a félidei eredmény.

Bicskei Dániel pick-6-e (Fotó: KGBphoto)

A félidőben még egyszer felhívtam a defense játékosok figyelmét arra, hogy ezen a meccsen nem szabad a játékunkat az offense-ünk eredményességétől függővé tenni, az eredménytől függetlenül csinálnunk kell a dolgunkat, amire készültünk, és amit meg tudunk oldani. (Eleve így álltunk neki a mérkőzésnek, de annak fényében, hogy az offense nem tudott az első félidőben pontot tenni a táblára, ez mindenképpen szükségesnek tűnt.) Emellett némi egyéni módosításokat is eszközöltünk az instrukciók tekintetében, hogy még hatékonyabb legyen a védelem. (Az első félidőben ugyan két touchdownt is kapott a védelem, ami közel sem jó, de a teljes történethez hozzátartozik az is, hogy emellett három alkalommal 3 play után parancsoltuk le a Cowbells offense-ét a pályáról és három labdát szereztünk, amiből egyet touchdownra vissza is vittük - így nem katasztrofális a teljesítmény). 
A második félidőben aztán már nem engedtük többször a Cowbells-t az end zone-unk közelébe. Mind a futások, mind pedig a passzkísérletek rendre elhaltak, alig tudott first downt szerezni Váry Tamás és az általa irányított támadó alakulat. Emellett az offense-ünk is elkezdett ébredezni, az egyébként elég kemény Cowbells defense ellen a harmadik és a negyedik negyedben is sikeresen bevette az end zone-t a Bencsics Márk - Czirók Márton páros. Előbbi után Horváth Balázs értékesítette az extrát (19-13), utóbbit követően a Bartos Ferencet találta meg Bencsics passza (27-13). A 30-13-as végeredményt Horváth Balázs harmadik field goalja állította be. 

Fotó: Kardos Gábor

A 17 pontos győzelem jól mutat, azonban örültem volna, ha sikerül nagyobb különbséggel nyernünk. Az utolsó fordulóban két szcenárió szerint is lehet körbeverés (ha mi megverjük az Enthroners-t és a Cowbells kikap a Sharks-tól, illetve fehérvári és Cowbells győzelem esetén), ebben az esetben pedig nem ártott volna még tovább növelni az egyébként pozitívra forduló pontkülönbségünket. 

A mérkőzésen nagyon sok drive volt. Íme a drive chart:
1. negyed
WOL: Turnover on downs
COW: 3 & out
WOL: Interception
COW: Fumble lost (recovered: Kozma Bálint)
WOL: Field Goal (Horváth Balázs) 3-0
2. negyed
COW: 3 & out
WOL: Turnover on downs
COW: Pass TD (Váry Tamás - Mészáros Márton, XP good) 3-7
WOL: Punt
COW: 3 & out
WOL: Interception
COW: Fumble lost (forced: Kozma, recovered: David Casarrubias)
WOL: Field Goal (Horváth) 6-7
COW: Interception, pick-6 (Bicskei Dániel, XP blocked) 12-7
COW: Pass TD (Váry - Boros László, XP mised) 12-13
WOL: End of Half
3. negyed
COW: 3 & out
WOL: Pass TD (Bencsics Márk - Czirók Márton, XP good Horváth Balázs) 19-13
COW: 3 & out
WOL: 3 & out
4. negyed
COW: 3 & out
WOL:  Pass TD (Bencsics - Czirók, 2-pt Bencsics - Bartos Ferenc) 27-13
COW: Interception (David Richardson)
WOL: Field Goal (Horváth) 30-13
COW: Turnover on downs
WOL: Turnover on downs
COW: End of Game

Mindent együttvéve, a kapott két touchdown ellenére elégedett vagyok a védelem munkájával - azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni az sem, hogy várhatóan idén a Cowbells-offense a négy csapatos HFL mezőny leggyengébb alakulata. Azonban a tény, hogy 14 defensive drive-ból 6 alkalommal 3&outra kényszerítettük ellenfelünket és négy labdát szereztünk (ötöt a turnover on downs-zal együtt), amiből egyet touchdownra vissza is vittünk, szerintem elég jó ajánlólevél a folytatásra. Egyetlen dolgunk van: továbbra is az elmúlt hét elszántságával dolgozni! Főleg annak fényében, hogy a negyedik negyedben elveszítettük David Casarrubias-t. A baleseti sebészet szakvéleménye megerősítette azt, ami sajnos számunkra a pályán is egyértelmű volt, mexikói importunk Achilles-szakadást szenvedett, és ezzel vége a szezonjának. Innen is mielőbbi gyógyulást kívánok neki.

Casarrubias vezette a meccs előtti imát (Fotó: Kardos Gábor)

Egy esténk volt megünnepelni a Cowbells elleni győzelmet és azt, hogy a bajnokságban továbbra is van esélyünk továbbjutni, azonban most már mindannyiunk figyelmének a Fehérvár Enthroners-re kell irányulnia.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése