2018. október 27., szombat

U18-as vereség Wels-ben

Ma ismét utazott az U18-as csapat Ausztiába, hogy az AFL U18 harmadik fordulójának mérkőzését megvívja a Steelsharks Traun ellen. Szeptemberben egy nagyon szűk kerettel szoros, 22-20-as vereséget szenvedtünk, így azért szálltunk ma hajnalban buszra, hogy visszavágjunk az első fordulóban elszenvedett vereségért. 




Nem tették könnyebbé a dolgunkat az osztrák sporttársak, hiszen az eredetileg meghirdetett 15.00-ás kickoffot előre hozták délután egy órára, ami azt jelentette, hogy az egyébként is korai indulást még két órával előbbre kellett hoznunk. Hajnali négykor vágtunk neki a közel 500 km-es útnak. 

Esős, hideg idő fogadott minket Wels-ben ami kissé megnehezítette a bemeleítés és a ráhangolódás folyamatát. Aztán elkezdődött a mérkőzés ... hát nem úgy, ahogy szerettük volna. Az első félidőben egyenesen szörnyen játszottunk. A védelem képtelen volt bármit is kezdeni a trauni futójátékkal, az offense-ünk pedig nem tudott felülkerekedni a Steelsharks védelmén. Számos összetevő nehezítette a dolgunkat. Eleve sok hiányzónk volt (többek között a londoni NFL mérkőzés miatt), kilenc játékos nem tudta vállalni ezért vagy azért a mérkőzést, így a legtöbb játékos - főleg a falakban - a védelemben és az offense-ben is játszott (azaz állandóan a pályán volt). Ez azt vonta maga után, hogy mérkőzés közben nem igazán tudtunk a labda egyik oldalán sem érdemben reagálni a történésekre és megtenni a szükséges változtatásokat. Ráadásul az utánpótlás válogatott Kerezsi Kázmér, aki running back és safety poszton is kezdett, a harmadik play-ében megsérült. Szintén nélkülözni kényszerültünk már az első félidőben is Répászky Botondot, aki az offense és a defense falnak is meghatározó személyisége. Szerencsére egyikük sérülése sem tűnik túl komolynak, de ahhoz elég volt, hogy a mai mérkőzésből kidőljenek. 
A félidőben aztán sikerült érdemi adjusztációkat elvégeznünk offense és defense terén is, jobban is ment a játék a második félidőben, de egy-két egyéni hiba éppen elég volt ahhoz, hogy ne tudjunk kellőképpen felzárkőzni a házigazdák mellé. Sajnos az offense a mérkőzés során hét alkalommal is eladta a labdát, a defense-en pedig elengedett néhány nagyon nagy play-t. Persze a mi oldalunkon is fel tudunk mutatni néhány igazán jó play-t, például Belák Patrik screen pass után szerzett 80 yardos touchdownját, Szabó Gergő linebacker interceptionjét vagy éppen Varga Tamás játékát úgy általában. A győzelemhez azonban ez is kevés volt. Meghatározó, hogy a 11-11 offensive drive-ot vezetett mindkét csapat, azonban míg ebből a 11-ből a Steelsharks 5 touchdownt szerzett, addig mi 7 alkalommal eladtuk a labdát. Ilyen mutatók mellett persze lehetetlen megnyerni egy mérkőzést. Nem is sikerült, 34-21 arányban vereséget szenvedtünk. 

A mérkőzés drive chartja:
1. negyed
STS - Rushing touchdown (PAT missed) 6-0
WOL - Turnover on downs
2. negyed
STS - Rush touchdown (PAT good) 13-0
WOL - Fumble lost
STS - Interception
WOL - Fumble lost
STS - Rush touchdown (2-pt conversion good) 21-0
WOL - Fumble lost
STS - Punt
WOL - Pass touchdown (PAT good) 21-7
STS - End of half
3. negyed
WOL - Interception
STS - Fumble lost
WOL - Fumble lost
STS - Interception
4. negyed
WOL - Pass touchdown (PAT missed) 21-13
STS - Rush touchdown (2-point conversion failed) 27-13
WOL - Interception
STS - Turnover on downs
WOL - Interception
STS - Rush touchdown (PAT good) 34-13
WOL - Pass touchdown (2-point conversion good) 34-21

Néhány egyéni statisztika a mérkőzésről:
Tóth Levente (QB): 3 TD, 3 INT, 3 fumble lost
Varga Tamás (WR/DB): 2 TD / 1 INT
Belák Patrik (WR): 1 TD
Marczi Máté (RB): 1 fumble lost
Lukács Márk (TE): 1 fumble recovered, 1 forced fumble
Szabó Gergő (LB): 1 INT

A vereséggel már biztos, hogy nem jutunk a bajnokság rájátszásába, a jövő heti salzburgi mérkőzés az utolsó esélyünk, hogy idén megmutassuk, mit is tudunk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése