2018. szeptember 9., vasárnap

Magyar U19 szezonnyitó

A tegnapi, trauni túra után a Wolves utánpótlás csapatára újabb kihívás várt ma, ugyanis a Győr Sharks elleni mérkőzéssel elkezdődött számunka a magyar U19 bajnokság is. Számomra különlegességet is tartogatott ez az összecsapás, ugyanis sem Kovács István, sem pedig Madarász Sándor nem tudott csatlakozni a csapathoz ma, így én lettem az offensive coordinator, ez volt az első olyan mérkőzés, amikor végig én hívtam az offense play-eit. Az U19-es csapatban Miakich Gábor a vezetőedző és a defensive coordinator egyébként. 



A trauni mérkőzés után 15 U18-as játékos Győrben aludt (hogy ne kelljen hazamenni Budapestre, majd másnap visszautazni Győrbe), hozzájuk csatlakozott az a 10 játékos, akik szombaton nem játszottak, de az U19-es bajnokságban részt vesznek. A 25 fős rosterrel már sokkal nyugodtabban vághattunk neki a mérkőzésnek, mint tegnap, de így is a kétnapos terhelés miatt igyekeztünk vigyázni a srácokra. A mérkőzés előtti rutint is sokkal rövidebbre szabtuk, mint szoktuk. 

A mérkőzésről kivételesen sokkal inkább az offense oldaláról tudok beszámolni, hiszen ezúttal velük dolgoztam, a defense-ből nem sokat láttam. 
Az biztos, hogy az első félidőben egész jó aránnyal dolgoztunk az offense-zel, hatból négy drive-ot sikerült pontokkal zárnunk. Főleg a mezőnyben tudtunk elég jól haladni, azonban a red zone-ban - gondolom, többek között a tapasztalatlanságomnak is köszönhetően - elfogyott a lendületünk és nem igazán sikerült az end zone-ig eljutnunk. Az első drive-ot így Pfisztner Máté field goallal zártuk (3-0). A második drive-ban már sikerült az ellenfél gólterületére is eljutnunk. Az egész meccs alatt nagyon higgadtan és magabiztosan játszó Tóth Levente az idén végzős (és ezért szuperlelkes) Róna Ivánnak adott touchdownt érő passzt. Az extrapontot Pfisztner értékesítette (10-0). A mérkőzés ezt követően is változatlan képet mutatott. A győri offense nem igazán tudott haladni (az első félidőben first downt sem tudtak produkálni), míg a mi offense-ünk a red zone-ig nagyon dinamikusan eljutott, ott viszont jöttek a nehézséget. A következő kettő offensive drive-unkat "csak" mezőnygóllal tudtuk így zárni (mindkettőt Pfisztner rúgta: 16-0). A második negyedben kicsit visszaesett az offense-ünk teljesítménye. Az offensive line nem igazán tudta megvédeni sem az irányítót a pass play-eknél, sem pedig a runningbackeket a futásoknál. Először kellett puntolnunk, majd a félidő utolsó drive-jában pedig downokon vesztettük el a labdát. 
Sajnos a második félidő katasztrofálisan kezdődött. A győriek (nem nagy meglepetésre) onside kickkel kezdtek, amit sikeresen meg is szereztek. Egy szabálytalanságokkal és sportszerűtlen megmozdulásokkal teli drive végén touchdownt szereztek a házigazdák, de a kétpontos kísérletük kimaradt (16-6). Ezt követően ismét egy sikeres onside kicket hajtottak végre, ami szinte már hihetetlen kategóriába illet. A drive-jukat azonban nem tudták pontokra váltani, így jöhetett a mi offense-ünk. Sajnos mi sem tudtunk élni a megszerzett labda adta lehetőségekkel, puntra kényszerültünk, ugyanott folytattuk a második félidőt, ahol az elsőt abbahagytuk. A sikertelen drive után kicsit átbeszéltük a dolgokat és pici változtatást kértem a koncepcióban. Miután ismét az offense-hez került a labda, Tóth Levente kilépett a zsebből és egy tökéletes passzt ívelt több mint 40 yardról Varga Tamás kezébe (aki egyébként a mérkőzésen a touchdown mellett a védelemben is kapott el egy labdát - a két nap alatt 1 TD és 3 INT fűződik a nevéhez így), ezzel egyetlen playből touchdownt szereztünk. Az extra pontot Pfisztner megint berúgta (23-6). A negyedik negyedben már látszott, hogy fáradnak a győri srácok, mert egyre hatékonyabban és sikeresebben tudtunk támadni. Egy hosszú drive végén Csomor Balázs szerzett futott TD-t, ráadásul úgy, hogy futás közben egy iszonyúan nagy ütközéssel fektette meg az őt megállítani szándékozó győri védőt, gyakorlatilag keresztül futott a Sharks linebackerén. Már említenem is felesleges, hogy az extrát Pfisztner Máté értékesítette (30-6). A következő drive-ban volt megint egy kis zavar az offense-ben és negatív yardon megállított play-ek után puntolni kényszerültünk. Szerencsére még ezek az üresjáratok is belefértek, mert a defense bezárta a kapukat, nem engedett pontokat a Sharks offense-e számára. A mérkőzés utolsó drive-ban  már a hátralévő idő elégetése is szempont volt, így a futó play-ek kiemelt szerephez jutottak. Alig több, mint egy perccel a vége előtt a red zone-ban támadtunk és Csomor Balázs ismét egy remek futással gyalogolt keresztül a már nagyon fáradt győri védelmen (Pfisztner sikeres extrája után 37-6). A mérkzés utolsó támadását a Sharks vezette és bár szépen végigértek a pályán, a drive-ot befejezni már nem tudták, a védelmünk a red zone-ban megálljt parancsolt és közben az idő is lejárt.

Elég sok volt a büntetés és sérülés (illetve ápolás) ezért jó hosszúra, 2 óra 58 percesre nyúlt a mérkőzés ideje. Sajnos az indulatok is elszabadultak néhányszor, azt gondolom, hogy csak a játékvezetők extra jóindulatán múlt, hogy nem lett kiállítva egyik csapatból sem senki. Az nagyon jó, hogy a mérkőzés után meg tudtuk beszélni a dolgokat a játékvezetői gárdával is, valamint Andrés Fernadndezzel (a Shark U19 vezetőedzőjével) is egyeztetni tudtunk, és megegyeztünk, hogy saját csapaton belül rendezzük ezeket a fegyelmezetlenségeket, amiket a pályán tapasztaltunk.

A forduló eredményei (Ábra: Hungarian Football)
A legfontosabb, hogy győzelemmel kezdtük a hazai bajnokságot és ezzel vezetjük is a tabellát! Köszönöm mind a defense (Miakich Gábor HC/DC és Merucza Attila DLC edzők irányítása alatt), mind a special team (Majoros Csaba STC és Tarnai Zoltán ASTC edzők irányítása alatt), valamint az offense munkáját, ahol pedig Sergio Varela segítette koordinátori tevékenységemet!

A mai offense
A mérkőzés pontszerzői:
Tóth Levente QB: 2 passzolt TD
Csomor Balázs RB: 2 futott TD
Róna Iván WR: 1 elkapott TD
Varga Tamás: 1 elkapott TD
Pfisztner Máté: 3 mezőnygól (3/3), 4 extrapont (4/4)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése