2017. február 26., vasárnap

Eseménydús szombat a Wolves-nál

Mozgalmas szombatot zárt a Budapest Wolves. Reggel egy tryouton mutatták be a játékosok és az edzők a sportágat az érdeklődőknek, majd délután háromtól összecsapott a Piros és a Fekete csapat.

Fotó: Bratincsák Péter, Photopium

Nem tudom pontosan, mi a hivatalos álláspont, de azt gondolom, hogy egy nagyon sikeres tryouton van túl a csapat. (Persze a sikerességet nyilván abban lehet igazán lemérni, hogy a megjelent érdeklődőből mennyi játékos lesz a jövőben.) A Vasas Fáy utcai sportközpontjában, a műfüves sátorban közel száz érdeklődő jelent meg, hogy megismerkedjen a footballal és a csapattal. A próbajátékon fiúk, lányok, kicsik és nagyon egyaránt megmutatták, mit tudnak. Bár a pontos regisztrációs adatoknak nem néztem utána, de ránézésre a társaság közel fele felnőtt játékos volt, míg egész kicsit a gyerekek voltak többségben. 
Az érdeklődők több állomáson az amerikai foci gyakorlatilag minden szegmensével (a labdaelkapástól a tackle-ön át a rúgásokig) megismerkedtek. Az egyes állomásokon a Wolves edzői, felnőtt és utánpótlás játékosai, valamint a Wolves Ladies hölgyei fogadták a leendő játékosokat. Miután mindenki ki tudta próbálni magát mindenhol, egy közös erősítéssel és nyújtással zárult a tryout. 
Sok ügyes (és kevésbé ügyes, de nagyon lelkes) játékost láttunk a program alatt, remélhetőleg közülük sokukat rövidesen piros-feketében köszönthetünk újra.

Régi és (reméljük) új Farkaslányok
A tryout követően néhány méterrel odébb települtünk, hiszen kora délután már a Rozsnyay úti Angyalföldi Sportközpontban kezdett a Piros és a Fekete csapat melegíteni. 
A Draftot követően a két csapat képviselői (a vezetőedzők és a koordinátorok) még hosszan egyezkedtek (értsd: hosszaszan ment a trash talk) a játékosok elosztásán, mire kialakult a Team Red és a Team Black rostere.

Fotó: Kraus Gabriella (KGBphoto)
A két csapat egy alapvetően jó hangulatú, igen szoros mérkőzést vívott egymással, speciális szabályok mellett. Végül, az utolsó percben Kovács István és a Team Black 20-14-es hátrányról fordított és 22-20-ra nyertek. Mindkét csapat nagyon sok hibát vétett, de nagyon jó felvételt sikerült készíteni a mérkőzésről, úgyhogy reményeim szerint sokat fogunk tudni profitálni az összecsapásból. Az is nagyon fontos eleme volt a meccsnek, hogy a srácok a szezon előtt lerázzák magukról a rozsdát és visszaszokjanak a versenykörülmények közötti mentális és fizikális terheléshez. Az összes előszezon-meccs talán a legnagyobb veszélye abban rejlik, hogy a játékosok még a szezonbevetés előtt megsérülhetnek. Erre nagyon figyeltünk és örömmel mondhatom, hogy egy-két kisebb zúzódástól eltekintve (ami egyébként minden meccsben benne van) nem történt sérülés a spring game-en. 

Fotó: Hidvégi János (HJG)
Most az edzői stábon a sor, hogy a mérkőzésről készült felvételt kielemezzük és a felmerülő, rendszerbeli problémákra megoldást találjunk, az egyéni hibákat pedig kommunikáljuk a játékosok felé és orvosoljunk azokat. 

Fotó: Photopium
A Budapest Wolves heti edzésprogramja mellett még egy preseason felkészülési eseményre kerül sor. Március 11-én hazai pályán fogadjuk az AFL-ben (osztrák topliga) szereplő Mödling Rangers csapatát. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése