2013. április 21., vasárnap

Magyarország - Szlovákia 0-2

Egyelőre nem indult valami fényesen a magyar csapatok számára a tavaszi szezon, 2013-ban még egyik magyar csapat sem tudott nyerni külföldi ellenfele ellen. A Budapest Wolves a CEFL ligában nyeretlen, most hétvégén pedig a Budapest Hurricanes és az Újbuda Rebels is vereséget szenvedett.



Kezdjük a mi mérkőzésünkkel. A Budapest Hurricanes Pozsonyba utazott, hogy a Bratislava Monarchs ellen idegenben kezdje meg a CEI Interliga küzdelmeit.

Photo: Daniel Šiška
Érdekesen indult a mérkőzés. A pénzfeldobás után kickoff returnnel kezdtünk, de mivel a rúgás igen rövidre sikerült, nem jutott el a visszahordókig, Bíró Szabolcs nem tudta elkapni a labdát, melyet a vendéglátó csapat vissza is szerzett. Aztán az első támadásuk első play-ében a röviden szálló passzt Madarassy Richárd safety szedte le. 
Utána a mérkőzés az eredeti elképzeléseink szerint alakult. Az első két defensive drive-unkban a Monarchs szépen vonult keresztül a védelmünkön, sajnos a red zone-ban mindkétszer egy egyéni hibának köszönhetően touchdownnal zártak ellenfeleink. Az első félidő hat drive-jából még egy alkalommal kapitulált védelmünk, két alkalommal pedig megállítottuk ellenfelünk támadását. 
Offense oldalon kettő touchdownt sikerült szerezni, így 19-13-as eredménnyel fordultak a csapatok.
A második félidőben defense oldalon nagyon szépen indított. Kettő kivédekezett, punttal végződő drive után az újonc Puha Gábor a saját 17 yardos vonalon interceptiont szerzett és meg sem állt az ellenfél end zone-jáig. Ezt követően a defense ismét kivédekezte a következő drive-ját, az offense pedig TD-nal fejezte be a sajátját. Ezzel az utolsó negyedben 19-27-es eredménnyel fordultak a csapatok. 

Photo: Daniel Šiška
Sajnos a Monarchs egy nagyon hosszú, 13 playes drive-ot épített fel, melyet ismételten egy egyéni hibának köszönhetően TD-nal fejezett be. Hiába készültünk rá, a két pontos kísérlet is sikerült, úgyhogy alig több, mint 3 perccel a vége előtt a szlovákok kiegyenlítettek.
Offense-ünknek még volt egy dobása, de a drive sikertelenül zárult és néhány hosszú bratislava play után a rendes játékidő lejárt. 
A hosszabbítást a Monarchs kezdte, és egy nagyon furcsa és vitatható 4. kísérlet után TD-t is szereztek. Ekkor egy kis meg nem értést követően 12 játékos állt fel az extra pont fogadására, így feleztük a távolságot. A lerövidült távoltásra pedig az offense alakulatot küldte pályára az ellenfél amerikai edzője és megcsinálták a két pontos kísérletet.
Az offense-ünk felment a pályára és hozta, amit meg kellett tennie, TD-t szerzett. Sajnos a két pontos kísérlet nem sikerült, úgyhogy nyert a Monarchs 33-35 arányban. Gratulálok nekik, nagyon fontos győzelmet sikerült szerezniük.

Meg kell, hogy állapítsam, hogy a méretekből adódó különbségek nagyon kijöttek a mérkőzésen, illetve számtalan kulcsszituációban hibáztunk, lehetőségek tömkelegét szalasztottuk el. Messze a saját lehetőségeink alatt teljesítettünk, a hazai visszavágón ennél jobban kell teljesítenünk. Pozitívum azonban, hogy a védelem kapitánya, Szűcs Máté nagyon szépen egyben tartotta a srácokat és folyamatosan motiválta, hajtotta őket.
Az offense munkáját - erre már sokszor utaltam korábban is - nem igazán tudom értékelni és leírni, mert nagyon keveset láttam belőlük. De azt mindenképpen ki kell emelnem, hogy az irányító Bencsics Márk játéka újra és újra lenyűgöz. Nem hinném, hogy lenne még egy olyan irányító a magyar mezőnyben, aki csak Márk képességei közelébe érhet.

Photo: Daniel Šiška
Mindeközben kicsit odébb:
Az Újbuda Rebels döbbenetes, 7-57 arányú vereséget szenvedett a Topolcany Kings-től. Erre azt hiszem, senki sem számított. A hírek szerint egyébként a szlovák csapatot három ukrán és egy miskolci fiú segítette, nem beszélve arról, hogy Phillip Hildebrand edző állítólag nagyon szépen összerakta csapatát.

Most lesz egy kis pihenőnk és készülhetünk arra, hogy a három hét múlva a Topolcsány ellen megmutassuk, mit is tudunk ténylegesen.




2 megjegyzés:

  1. A Tapolcsányt meg két másik szlovák csapat játékosai erősítették, a fent említett magyar és ukrán játékosokon kívül. Igazi "válogatott" passzírozta a pályába a Rebelst. Nem volt szívderítő látvány.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így lesz akkor igazi kihívás. Kicsit tartani lehetett attól, hogy nem lesz elég erős a CEI idei mezőnye. De ez a hétvége azt hiszem, tökéletesen megmutatta, hogy kőkemény meccsekre lehet számítani. Remélem, a Rebels is összeszedi majd magát az első sokk után és akkor nagyon izgalmas kis bajnokság lesz.

      Törlés