2011. január 8., szombat

Visszatérvén


Nos, lassan két hónap telt el legutóbbi bejegyzésem óta.
És rengeteg minden történt, amiről nem számoltam be, úgyhogy most nagyvonalakban végigszaladok rajta:

BUDAPEST HURRICANES:
A Patriots meccs után még edzettünk egy kicsit, posztedzések voltak, illetve a csapatrészek különálló edzései. Elkészült a 2011-es offense, defense és spacial team playbook is. December közepétől még két hétig pihenő a felnőtt csapatnak, aztán január 20-án újra nekilátunk az edzéseknek.
Közben a junior csapatrész, kiegészítve a rookie-kkal töretlenül edzenek Bencsics Márk junior vezetőedző, Szűcs Máté, Ujfalusi Ákos és Kovács Gábor felügyelete alatt.

BUDAPEST BLAX:
Hosszú és rögös út vezetett odáig, hogy végre elkészüljön az egyesület jogi háttere. December elején a Fővárosi Bíróság bejegyezte az egyesületet, az APEH-hal is mindent lerendeztünk, bankszámlát is nyitottunk, úgyhogy minden szuper. A csapat pedig folyamatosan növekvő létszámmal edz és készül a New Years Cup 2011-re. (Erről egy következő postban bővebben)
A lányoknál nem sok minden változott, főleg annyi az újdonság, hogy a BlackBerries helyett Valkyrs lett a csapat neve. Ők is lelkesen készülnek a New Years Cup-ra.

MAGYARORSZÁGI LACROSSE SZÖVETSÉG:
Elképesztő energiákat mozgat meg George Rohonczy New Yorkban, úgyhogy itthon sem tétlenkedhetünk. Hivatalosan is tagfelvételi kérelmet nyújtottunk be az FIL-hez (Nemzetközi Lacrosse Szövetség), egyidejűleg egy központi támogatást is igényeltünk, amit éppen ezekben a napokban vámolnak el. És folyamatban van a Szövetség jogi megalapítása is, tekintettel arra, hogy megegyeztünk a szombathelyi Inter-crosse-osokkal a közös szövetségről. Közben még egy új honlap is készül. Úgyhogy pörögnek a dolgok.

MAGYARORSZÁGI AMERIKAI FOOTBALL SZÖVETSÉG:
Korábban már említettem, hogy a Fegyelmi és Etikai Bizottságba kerültem. A bizottság elnökével, dr. Roczkó Zsuzsannával jól lehet együtt dolgozni és számos eljárást is indítottunk már. Tekintettel arra, hogy folyamatban lévő ügyekről nem adhatok semmilyen tájékoztatást, ezért nem is részletezem.
A szövetség konkrét szakmai tevékenységével nem vagyok tisztában, mostanában nagyon nem figyeltem oda a hírekre, de gondolom kész a jövő évi felnőtt bajnokság kiírása.

COLLEGE FOOTBALL:
Végetért az alapszakasz. Kedvenc csapataim (USC Trojans, BC Eagles) nagyon csúnyán leszerepeltek, mondjuk a Bush-ügy miatt ugyebár a USC semmiképpen nem játszhatott volna bowl meccset. Azonban néhány csapatot megkedveltem az alapszakasz alatt. Az Auburn, a Boise State és a Stanford nagyon szimpatikus csapat lett. Az Auburn nemzeti bajnoki meccset játszik, a Stanford megnyerte az Orange Bowlt, a Boise pedig a Maaco Bowl Las Vegast húzta be.
Lassan lehet melegíteni a BCS National Championship game-re.

NFL:
Két kedvenc csapatom pont fordítva szerepel, mint ahogy azt előre várni lehetett. Vagy legalábbis amire én eleve számítottam. A New England idén egy teljesen no-name defense-zel áll fel, és a szezon elején úgy tűnt, ez az egész szzonjába fog kerülni. Nos, nem így lett, egy elképesztően erős offense állt fel, és a defense is messze elvárás felett teljesít, ennek az lett az eredménye, hogy 14-2-es mérleggel ligaelsőként kerültek a rájátszásba, végig homefield advantage-dzsel.
Ezzel szemben a Vikingst akár a Super Bowlba is vártam volna. Ehelyett 6-10-es eredménnyel, a divizió utolsó helyén végeztek. Ami azt jelenti, hogy még a Detroit Lions is előttük tudott végezni. Nem éppen méltó ez a búcsú Favre apótól...
Ami még jó: a Colts Wild Cardot játszik. Bár a New York Jetset nem szeretem, de most nagyon fogok drukkolni nekik, ha sikerül nyerniük, akkor folytatódik a Super Bowl átok (az előző évi SB vesztes nem jut rájátszásba).
Most hirtelen ennyi, de majd még próbálok felzárkózni.
Egyébként college football témában folyamatosan írok a Fűzővel kifelé! blogra. Az RSS Feed megtalálható jobb oldalon lent.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése