2010. szeptember 3., péntek

Folytatódik...


Azt hittük, hogy közel egy év elteltével végre le fog záródni a Hurricanes alapításával kapcsolatos mizéria. Sőt, tulajdonképpen azt hittük, hogy ez már jóval hamarabb le fog zárulni és gond nélkül tudunk készülni az őszi megmérettetésekre, valamint a jövő évi szezonokra.

Nos, a Budapest Wolves-szal kapcsolatos ellentét még mindig nem ért véget. Lehet, hogy jogilag akár még igazuk is lehetne - bár effelől is komoly kétségeim vannak -, de ezt most tegyük teljesen félre és nézzük a történetet erkölcsi szemszögből. Messzemenőkig elítélendő az a hozzáállás, amivel egy csapat fiatal, lelkes játékos sportolási lehetőségét meghiúsítani próbálják. Pedig ez a kis csoport bebizonyította, hogy nem kíván a továbbiakban a Wolves keretein belül tevékenykedni. De ha ott nem, akkor ne játszhassanak máshol sem. Igazán jellemző ez a hozzáállás kis Hazánkra. És pontosan látjuk, hol is tartunk jelenleg.
És bár lehet, hogy ebből később problémám lesz, kijelentem, hogy nagyon helytelennek tartom, hogy a MAFSZ a tartózkodó hozzáállásával (2010/026 számú határozat) támogatja is ezt a szemléletet. Úgy gondolom, hogy mint a sportágért felelős legfelső szervezetnek minden erejével azon kéne dolgoznia, hogy a sportág minél több fiatalt - és akár kevésbé fiatalt - megmozgasson, minél nagyobb bázisra és ismertségre tegyen szert. Világos, hogy a a szabályok követése kiemelt fontosságú, de a végső célt nem szabadna figyelmen kívül hagyni. Eleve a Hurricanes már megkapta a maga büntetését azzal, hogy a 2010-es pontvadászatokon nem tudott elindulni. Emellett az, hogy még ez a néhány játékos - lényegében ugyanazon események miatt - külön is bűnhődjön, nagyon nem viszi előre a sportágat és a nem hiszem, hogy bármennyire is szolgálná azt a törekvést, hogy nőjjön a csapatok Szövetségbe vetett hite és bizalma.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése