2010. augusztus 22., vasárnap

ALL 2010 Game Day


Három hét múlva elérkezik a magyarországi lacrosse szempontjából az idei legfontosabb esemény, Budapest ad otthont az Austrian Lacrosse League (osztrák lacrosse liga) mérkőzésnapjának szeptember 12-én.
Három osztrák csapat érkezik fővárosunkba, hogy mindenki két-két mérkőzést játszon le.
A Graz Gladiators már jól ismert számunkra, sőt, már a magyar közönség is láthatta őket játszani két alkalommal is, egyszer a tavalyi budapesti rájátszás mérkőzésen, valamint a New Years Cup-on ezév januárjában.
Csapatunk történetének első osztrák ellenfele a Vienna Cherokees volt, akik ellen még 2009 márciusában egy barátságos mérkőzésen lépett pályára a Blax Pozsonyban, és egy komoly vereség lett a vége.
A harmadik osztrák vendégünk az a Vienna Monarch, akik jelenleg az osztrák bajnoki cím védői, és akik ellen májusban Bécsben csapatunk egy igen komoly vereségbe futott bele.
De hogy mik is az esélyek? Az idei versenykiírás öt csapatából négy jut rájátszásba. Mivel jelenleg egyedül a Budapest Blax rendelkezik két vereséggel, így a helyzetünk nem könnyű. Az biztos, hogy a Graz Gladiators ellen győzelmet kell szereznünk. És az, hogy ez a győzelem elég lehet-e a továbbjutásra, az majd augusztus 28-án derül ki, amikor a Graz Gladiators a Vienna White Coats ellen lép pályára. Ha nyer a Gladiators, akkor elég nehéz helyzetbe kerülünk, a továbbjutáshoz szinte biztos, hogy a Cherokees ellen is győznünk kellene. Ellenben ha nyer a White Coats, akkor gyakorlatilag a Graz legyőzésével szinte biztos, hogy rájátszásba jut csapatunk.

Egy biztos, ha még a reményeket életben akarjuk tartani, akkor 2010. szeptember 12-én meg kell szereznünk fennálásunk történetének első győzelmét.
És ennek érdekében mindent meg is tesz a csapat. Bár a nyár az minden csapatsportnál uborkaszezonnak számít, mégis csapatunk erősödött. A legfontosabb, hogy néhány újonc eljutott arra a szintre, hogy szeptemberben éles körülmények között is be lehet őket vetni. A nagyobb játékosállománnyal járó több cserelehetőség előnyeit nyilván nem kell részleteznem. Ezenkívül ősszel már egy összeszedettebb, szervezettebb támadójátékra számítunk magunktól, és erre számíthatnak ellenfeleink és nézőink is.

A négy mérkőzés között, hogy a fiúk regenerálódhassanak, a lányainkat is mélyvízbe dobjuk. Elekes Rita női edzővel egyetértésben megrendezésre kerül egy barátságos női mérkőzés is, ami a Budapest Blax Ladies első mérkőzése lesz. A három vendég csapattól érkeznek majd lányok, akik a mieinkkel együtt két vegyes csapatot alkotva tartanak egy bemutató meccset.

(teljes méretű kép: http://www.budapestblax.hu/IMG/all2010bp.jpg)
IDŐPONT:
2010. szeptember 12.
HELYSZÍN:
Merkapt Maraton Sportközpont
(Budapest X. ker., Maglódi út 12/A.)


A meccsnap menetrendje:
9.00-10.15 Budapest Blax vs Graz Gladiators
10.30-11.45 Vienna Monarchs vs Vienna Cherokees
12.00-13.00 Női bemutató mérkőzés
13.30-14.45 Graz Gladiators vs Vienna Monarchs
15.00-16.15 Budapest Blax vs Vienna Cherokees

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése