2013. június 30., vasárnap

Tavaszi zárás

A mai nappal végetért a Budapest Hurricanes 2013-as tavaszi szezonja.
Az első számú csapat ugyebár egy héttel ezelőtt befejezte a bajnokságot az Újbuda Rebels első számú csapata ellen.
A sors fintora, hogy a második számú csapatnak is az Újbuda Rebels második számú csapata jelentette a tavaszi végállomást.
A Hurricanes 2 múlt héten a wild card mérkőzésen győzni tudott a Crushers ellen, ezzel kivívta a rájátszásba jutást. Az ellenfél az Újbuda Rebels 2 volt, akik veretlenül, az alapszakasz második helyén végeztek. A Tábor utcai "pálya" adott helyet a mérkőzésnek.
Egy változatos, hibákkal tűzdelt mérkőzésen a hazai csapat nyert 26-21 arányban. A körülményekbe nem mennék bele, legyen elég annyi, hogy kiderült, hogy a Hurricanes 2 irányítója, Czirók Márton (aki egyébként a leggyorsabb irányítók egyike itthon) kb másfél perc alatt futott le 90 yardot. Ezzel minden bizonnyal minden idők leglassabb amerikai football játékosa lett...... No comment.

Viszont a srácok nagyot küzdöttek, például Madarassy Kristóf egy PAT szituációban, egy rossz snapet követően kb 20 yardoról futotta meg az extra pontot. Vagy kiemelhetem Jándi Lőrincet (CB), aki vagy 60 yardról csinált, a pályán keresztül-kasul cikázva pick-sixet. Vagy mondjuk Tóth Csabát, aki egy kulcsfontosságú szituációban 78 yardot puntolt.
Nagyon büszke vagyok a játékosokra, nagyok büszke vagyok a csapatra és nagyon büszke vagyok azokra a srácokra, akik a Hurricanes második számú csapatát felkészítették!

Annak ellenére, hogy a tavaszi szezon nem volt túl sikeres számunkra, szégyenkezni sincs okunk.
Az első számú csapat kemény és szoros meccseket játszott - azt gondolom, bőven a tényleges tudása alatt. Sajnos tavasszal nem volt olyan mérkőzés, amikor az offense és a defense is jól játszott volna. Külön-külön előfordult, de együtt egyszer sem. Az első számú csapat 5 alapszakasz mérkőzést játszott a CEI-ben 2 győzelmet szereztünk három vereség mellett. Ez volt a Hurricanes első negatív szezonja. A meccseink végeredménye:
- vs Bratislava Monarchs L 33:35
- vs Topolcany Kings L 13:20
- vs Topolcany Kings W 41:31
- vs Bratislava Monarchs L 13:14
- vs Újbuda Rebels W 55:36
Az a durva, hogy negatív szezont zártunk, de amikor kikaptunk, annyira kevés ponttal kaptunk ki, hogy összességében pozitív pontkülönbséggel zártunk. Három vereség alatt összesen 10 pont különbség szólt ellenünk. 155 pontot vitt az offense-ünk és 136-ot kapott a defense. A mérkőzésenként szállított átlag 31 pont szép teljesítmény az offense részéről - bár azt hiszem, Kovács Zsolt vezetőedző szerint ez még fokotózható. A mérkőzésenként átlagosan kapott 27 pont viszont nagyon sok. Az őszi szezonban ezen nagyon kell dolgoznom, dolgoznunk a srácokkal, hogy ezt a számot nagyjából a felére tudjuk redukálni. Ebben nagy segítséget fogok kapni - de erről egyelőre még nem akarok írni.

A második számú csapat hat alapszakasz mérkőzést és két rájátszás mérkőzést játszott. 5 győzelem és 3 vereség a végső mérlegük. A meccsek eredményei:
- vs Pécs Gringos W 20:0
- vs Budapest Wolves 2 L 42:46
- vs Szekszárd Bad Bones W 56:28
- vs Újbuda Rebels 2 L 35:41
- vs Debrecen Gladiators W 55:26
- vs Haladás Crushers W 27:8
- vs Haladás Crushers W 13:0
- vs Újbuda Rebels 2 L 26:21
Náluk is elmondhatjuk, hogy ijesztő, hogy mennyire szoros meccseken kaptunk ki a divizió 2-ben is. Nem volt olyan vereségünk, ahol 6 pontnál többel kaptunk volna ki, cserébe minden győzelmünk legalább két possession-ös volt. A Hurricanes 2 végső pontaránya 274:170 lett, mérkőzésenként átlagosan 34 pontot szerez a Czirók Márton vezette offense, és 21 pontot kapott a Nagy Bertalan vezette defense. Azt gondolom, hogy egy újonc csapat esetében az eredmények jónak számítanak, de természetesen javíthatók. Biztos vagyok benne, hogy Bencsics Márk vezetőedző, Szűcs Máté defensive coordinator és segédedzőik, Danku Dávid, Kovács Gábor, Szobonya Bence és Váradi Zsolt mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy a következő bajnokságban még jobban szerepeljen a Hurricanes 2.

A Budapest Hurricanes, mint sportszervezet 2013 tavaszán nem nyert semmit, 7 győzelet tudtunk felmutatni a 6 elszenvedett vereség mellett. Az egyesített pontkülönbség 429:306, mely átlagosan 33 vitt és 23,5 kapott pontot jelent meccsenként. A pozitív szezon, a pozitív pontkülönbség mindenképpen bizakodásra ad okot. Sok hibáról fellebbentette a fátylat ez a szezon, ami a javítás lehetőségének szempontjából nagyon is örömteli és fontos.
Most nyári pihenőre vonul a Budapest Hurricanes, majd augusztus elejével ismét elkezdjük az edzéseket, ezt követően augusztus közepén edzőtáborba vonul a csapat. A felkészülési időszak végével pedig kezdődik a HFL, illetve a junior bajnokság.

Még egyszer köszönöm a Budapest Hurricanes és a Hurricanes 2 játékosainak, edzőinek eddig elvégzett munkáját, jó pihenést kívánok nekik. Ősszel pedig még keményebb munkába kezdünk.
Köszönöm rajongóinknak is a mélypontok ellenére is kitartó támogatását és ősszel ismét várjuk őket a Hurricanes Arénában!

10 megjegyzés:

  1. Mi volt ez a 90 yard/másfél perc?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A play előtt volt még 1 perc 50 másodperc, volt a play, aztán bünti holding miatt, utána a következő play előtt a bírók szerint a hátralévő idő 28 másodperc...

      Törlés
    2. Ez neünk is meglepő volt.

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Egy győzelmet nem kell megmagyarázni, egy vereséget meg nem érdemes.

      Törlés
  3. A bírók minősíthetetlen tevékenysége vérlázító volt mindkét elődöntőn!
    Mivel rosszindulatot és részrehajlást természetesen nem feltételezek a részükről, így marad a két másik megoldás: HOZZÁ NEM ÉRTŐ, DILLETTÁNSOK, vagy látáskárosultak...
    Szégyen volt amit műveltek, természetesen írásban jelezni fogjuk a tevékenységük felülvizsgálatát!
    NEM a végeredmény ellen van kifogásom, gratulálok a győztesnek de a felvételek alapján olyan egyértelmű bírói "tévedések" történtek amik messze meghaladják a még tolerálható szintet.
    Üdv: Szabó Ferenc Szekszárd

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem mondanám részrehajlónak az itthoni bíráskodást, de a színvonal mindenképpen hagy némi kivánnivalót maga után. Ha a bíró a pálya része, akkor szimplán nehezítésnek is vehetjük :)

      Törlés
    2. Mindenképpen támogatnám az írásos jelzését ezeknek a hibáknak, ugyanis egyrészt ebből tudnak ők is tanulni és fejlődni, másrészről pedig tudtommal a fizetésüket is kvázi a teljesítményük alapján kapják, ha nincs negatív visszajelzés, még akár joggal is gondolhatják azt, hogy jó munkát végeznek és megérdemlik a lehető legmagasabb fizetést (vagy térítést, vagy nem tudom, hogy hívják a díjazásukat).

      Törlés
    3. Szerinted a díjazást / kiemelést a teljesítményük alapján kapják ? Muhahaha....

      Törlés