2013. június 9., vasárnap

Mud Bowl

Ritka az olyan mérkőzés, hogy a bemelegítés alatt leégek, a meccs alatt ronggyá ázom - legalábbis én korábban még nem találkoztam olyannal. Hát tegnap ilyen mérkőzésben volt részünk, amikor a Bratislava Monarchs-ot fogadtuk a CEI Interleague negyedik körében.



Mint említettem, verőfényes napsütésben kezdtük meg a mérkőzést.
Először az offense egy rövid drive után kényszerült átadni a támadós jogát, majd a defense egy first down után punttal küldte le a pozsonyi offense-t. Az ismét labdához jutó Hurricanes offense megint nem tudott pontot szerezni, így támadhatott a Monarchs. A defense szépen védekezett, de a vendégek folyamatosan haladtak előre. A védelmünk a saját kb 40 yardos vonalunkon ismét megálljt parancsolt, 4&5 következett - ami tavaly óta a defense gyenge pontja. A negyedik down megint balszerencsét okozott, hiszen a play-ből egy hosszú passzt követően touchdownt kaptunk. Ezúttal senki mást nem hibáztathatok, csak magamat. Behívtam egy hosszú passz elleni play-t, majd az offense formációja miatt - a videóelemzések során tapasztaltakra alapozva - áthívtam egy másik, rövidebb play elleni játékot. Hosszú passz lett, mely ellen az első behívott play tökéletes lett volna... Ez van. Az extra pont is sikeres volt, 0-7.
Ismét egy sikertelen offense-drive után nagyon jó field positionből kezdhetett a Monarchs offense-e, és a második negyed legelején egy goal line szituációból futott touchdownt. Ismét sikeres volt az extra pont, így 0-14-es vezetéssel folytathatta a mérkőzést a vendégünk.

Ekkor szakadt ránk az ég, ami gyakorlatilag ellehetetlenítette az offense-ek munkáját.
Turnoverek, turnover on downs-ok, three-and-outok követték egymást. A mi defense-ünk is szépen felpörgött, folyamatosan egész jó field positionben adta vissza a labdát az offense-nek, akik egy alkalommal éltek is a kezükbe adott lehetőséggel és touchdownt szereztek, az extra pontot is bevágták.
7-14-es aránnyal fordultunk a félidőben.



A második félidőben minden ott folytatódott, ahol az első végetért. Az offense-ek szenvedtek a csúszós pályától, a víztől és sártól dögnehéz labdától. Defense oldalon a futást megfogtuk, így el kellett kezdenie passzolni a pozsonyi irányítónak - és a mi szerencsénkre rendre rossz döntéseket hozott. Előbb Szobonya Bence kapta el a Kapás László kezéből felpattant labdát és 20 yardon keresztül vitte vissza, keresztül-kasul a pályán, később Novakov Dávid szerzett hasonlóképpen labdát és vitte vissza touchdowning. Az extra pontot azonban egy szélről berobbanó szlovák játékos blokkolta. A felpattanó labdát Szobonya Bence összeszedte és megpróbálta az end zone-ba juttatni, azonban egy yarddal a célterület előtt megállították. Ezzel 13-14-re szépítettünk.
Az interceptionök mellett több fumble-t is összeszedtünk, three-and-outokat, turnover on downs-okat harcoltunk ki.

A továbbiakban is folytatódott a védelmek dominanciája, és az eredmény sem változott. Fennállásunk történetében immáron másodszor is vereséget szenvedtünk hazai pályán. Sovány vígasz, hogy Ludovit Gálka, az ellenfél vezetőedzője úgy nyilatkotott, hogy még soha nem játszott nálunk sportszerűbb csapattal, eddig mindig azt tapasztalta, hogy a hátrányban lévő csapatok elkezdenek sportszerűtlenül, alattomosan játszani, de mi tisztán és keményen küzdöttünk végig.

Szűcs Máté, Bencsics Márk és Bíró Szabolcs
Az Újbuda Rebels negyedik mérkőzését egy nappal később, azaz mára tűzték ki a Topolcany Kings ellen. És a hangsúly a "tűzték ki" részen van. Ugyanis a Rebels vezetése levélben jelezte a Kings felé, hogy nem fognak megjelenni a mérkőzésen, lemondják azt. Indokul csupán annyit jelöltek meg, hogy a csapat belső viszonyai miatt. A pontos okokat nyilván én sem tudom, de állítólag arról van szó, hogy sok, első csapatban is játszó játékos kap helyet a Rebels 2 csapatában és a csapatvezetés szeretne a divizió 2 bajnokságra koncentrálni és megnyerni azt.
Ez viszont annyit jelent, hogy a Kings meccs nélkül 20-0 arányban nyert és ezzel el is dőlt a döntőbe jutás sorsa.

Még a Hurricanes két hét múlva játszik a Rebels ellen - már amennyiben a Rebels nem mondja le a meccset -, és a Monarchs játszik a Kings ellen. De a két mérkőzésnek az égvilágon semmi tétje nem lesz. Maximum a presztízs kérdése merülhet fel, de az már most is biztos, hogy a CEI Interleague 2013-as kiírásának döntőjét a Bratislava Monarchs és a Topolcany Kings vívja meg.

6 megjegyzés:

  1. Annyit helyesbítenék a blogbejegyzésben, hogy nem amiatt lett lemondva a mérkőzés mert a Div II-re koncentrál a csapat, hanem amiatt mert több játékos is a katasztrófavédelemnél, tűzoltóságnál, rendőrség, ... dolgozik és berendelték őket az árvíz miatt!

    Ja és a Hurricanes vs. Rebels mérkőzés a Rebels oldaláról meg lesz tartva!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A bejegyzésben - mint olvashattad - nem tényként közöltem a Div II-es dolgot, hanem felvetésként.
      Amennyiben tényleg az árvízi munkálatok miatt lett lemondva a meccs, akkor le a kalappal a srácok előtt.
      Ugyanakkor egy apró kommunikációs tanácsot engedj meg nekem. Ha méltányolható - sőt tisztelendő - indokkal mondtok le egy mérkőzést, akkor arra legyetek büszkék, és ne egy "internal team problems" félmondattal intézzétek el - mert az szerintem egészen mást jelent ;)

      Törlés
    2. Vagy legalábbis másra enged következtetni

      Törlés
  2. A honlapon fel van tüntetve, hogy az árvíz miatt maradt el! Ha valaki kitalál olyanokat amiket Te is megemlítettél azzal nem tudunk és nem is akarunk mit kezdeni! Mindig is lesznek "nagytudású" rosszindulatú személyek a világon, sajnos nincsenek kevese, de van fontosabb dolgunk is mintsem ilyenekkel foglalkozni.
    Sok sikert a további meccsekhez, a pályán találkozunk!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A honlapotokat nem láttam, csak a Topolcany Kings-nek írt levelet.
      Azért írtam le az utolsó gondolatomat.
      Egyébként pedig azonosulni tudok a véleményeddel, engem sem igazán érdekel, hogy más mit gondol.

      Törlés