2013. május 11., szombat

Kettőből semmi

A Budapest Hurricanes letudta a második mérkőzését is a CEI Interliga bajnokságban. Ezúttal a kupa másik szlovák csapata, a Topolcany Kings volt az ellenfél. A Kings amolyan regionális miniválogatott, hiszen több szlovák csapat játékosai mellett a legjobb ukrán és miskolci játékosokat tömöríti. Ráadásul az első meccsen durván kiütötték az Újbuda Rebels csapatát, így aztán érdekes meccsre lehetett számítani.
Fotó: Kökény János ©

Három hete - és azóta az edzéseken - a defense volt az, ami bőven tudása alatt teljesített. Így aztán felettébb érdekes volt, hogy a meccsen a Hurricanes high-scoring offense-e mondott csődöt. Bár néhány igen szép és hosszú drive-ot vezettek, közülük csak kettőt tudtak pontra váltani (Danku Dávid két futott TD-jával) és ezzel a Topolcany defense-ének mindösszesen hat ponttal tudtak többet vinni, mint három hete a Rebels támadó alakulata. Offense oldalon - már amennyit láttam belőle - mindenképpen ki kell emelni Tokaji Péter WR játékát, aki elképesztő elkapásokat mutatott be, nagyon biztos célpontnak bizonyult.

Fotó: Kökény János ©
A defense sokkal jobban játszott, mint ahogy az előre várható lett volna, a játékosok szívüket-lelküket kitették a pályán. Ha jól számoltam, öt alkalommal turnoverrel (1 fumble recovery (Bittner István), 2 interception (Szobonya Bence) és 2 turnover on downs) és két alkalommal punttal adta vissza a támadás lehetőségét az offense-nek. Emellett nagy fegyvertény, hogy a jóval fizikálisabb szlovákok futójátékát az első félidőben sikerült teljesen hatástalanítani. Sajnos azonban megint kisebb-nagyobb egyéni hibáknak köszönhetően három touchdownt is kaptunk. Mindent együttvéve büszke vagyok arra, hogy az alakulat ekkora szívvel játszott.
A vége ezzel 13-20 lett.

Érdekesség, hogy a Hurricanes-nek két sorozata is megszakadt ezáltal: egyrészt ez volt az első alkalom, hogy tétmérkőzésen hazai pályán kikapjunk, másrészt pedig eddig a csapat történetében még sohasem fordult elő, hogy egymást követő két mérkőzésen is vereséget szenvedjünk.
De a sorozatok arra valók, hogy megszakadjanak és hogy helyettük újak kezdődjenek.

Két hét múlva csapatunk visszavágót játszik a Topolcany otthonában. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése