2013. március 24., vasárnap

NLL háromnegyed távon

Néhány perce ért véget a National Lacrosse League (profi észak-amerikai indoor - más néven box - lacrosse liga) alapszakaszának 12. játékhete. Tekintsünk körbe gyorsan, hogyan is állnak a csapatok.




A tavalyi bajnok Rochester Knighthawks egyelőre nem igazán tudják hozni a tavalyi lendületet, 4-6-os mérleggel - ugyan több mérkőzéssel lemaradva - a keleti divizió utolsó helyén kullog. Azonban a kanadai csapatok nagyon nagy sebességre kapcsoltak. Már tavaly lehetett hallani, hogy a három kanadai csapat erősíteni akar, mert a hírek szerint a hazai szurkolók kezdenek elpártolni az eredetileg éppen Kanadában meghonosodott box lacrosse csapatuk mellől. Egyelőre nagyon jó úton haladnak efelé. A keleti diviziót a Toronto Rock nyolc győzelemmel és négy vereséggel magasan vezeti, őket a Philadelphia Wings 5-5-ös mérleggel követi. A nyugati csoportban az Edmonton Rush a mai győzelmével megszerezte a vezetést, jelenleg nyolc győzelemmel és 5 vereséggel állnak az élen, őket követi a szintén kanadai Calgary Roughnecks 7-5-tel. Velük még harcban áll szintén 7-5-ös mérleggel a Washington Stealth, de a mutatott játék alapján ez az év tényleg a kanadai box lacrosse-é lehet.

Edmonton Rush

A két csoport jelenlegi állása:

EAST
1. Toronto Rock 8-4
2. Philadelphia Wings 5-5
3. Buffalo Bandits 5-7
4. Rochester Knighthawks 4-6

WEST
1. Edmonton Rush 8-5
2. Calgary Roughnecks 7-5
3. Washington Stealth 7-5
4. Minnesota Swarm 4-7
5. Colorado Mammoth 4-8

Az egyéni ponttáblázaton is egy kanadai csapat kanadai játékosa, Shawn Evans (Calgary Roughnecks - Forward) áll az élen 26 lőtt góllal és 56 gólpasszal. Óriási meglepetés, hogy a Philadelphia Wings szupersztárja, Paul Rabil csak a 47. helyen áll ezen a listán 12 góllal és 13 gólpasszal.

Shawn Evans

Végezetül még annyit, hogy akit érdekel, a TLN (The Lacrosse Network) a legtöbb mérkőzést élőben közvetíti a youTube-on, a TheLacrosseNetwork csatornán.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése