2010. október 2., szombat

Névjegy az asztalon


Bár nem sikerült a Hurricanesnek rögtön az első mérkőzésén megszerezni a győzelmet, de kétségtelen - és ezt jópár visszajelzésre alapozom -, hogy a közönség ritkán lát ilyen jó mérkőzést Magyarországon.

Bevonulás
Majdnem telt lelátó előtt - ami szerintem úgy 400-500 nézőt jelenthet - játszotta le fennállása történetének első mérkőzését a Budapest Hurricanes. Az előzetes várakozásoknak megfelelően a szlovén válogatottat elég nagydarab emberek alkották, ami igen nagy kihívást jelentett a sérüléssek miatt meggyengült offense és defense falnak. A futások nem is igazán sikerültek, középen az offense fal rendszeresen beomlott, de így is Danku Dávid és Ollári Mihály együttesen megközelítőleg 100 yard körül futhatott. Bencsics Márk irányítónak sem volt könnyű dolga. Bár a nagy nyomásból többször is ügyesen lépett ki és QB read option playekből futott sok és hasznos yardot, végig pressure alatt játszott, egyszer sackelték is. Ráadásul egyik kedvenc célpontja, Igari Szűcs Tamás is felemásan játszott (néha zseniális elkapásokat produkált, héha viszont egészen egyszerű labdákat ejtett el). Danku Dávid is hasznos célpontnak bizonyult. Márk végül 3 TD átadása mellett (kettőt Igari Szűcs Tamásnak, egyet Ujfalusi Ákosnak) 2 interceptiont is dobott, melyből egyet vissza is vittek a vendégek 6 pontért. Mindent együttvéve szép offense teljesítményt nyújtott a csapategység. pár buta hibával fűszerezve.
A védelemben nehéz lenne bárkit is kiemelni, ugyanis mint kompley egész, remek munkát végzett a defense. Leglátványosabb jelenet talán az volt, amikor három alkalommal megfogták a szlovén futást a saját 4 yardos vonalon, majd negyedik kisérletre gyönyörűen levédekezték a passzt az end zone-ban. Sajnos a játékvezető zászlója repült a teljesen tiszta védekezésre is, úgyhogy 2 yardról újra 1&10-zel támadhatott a vendég alakulat. Két alkalommal vonalon meglett a futás, majd harmadik downra az egyébként is zseniálisan játszó Szűcs Máté linebacker a dobás pillanatában megütötte a szlovén irányítót, és a labda Titz Dániel defensive end kezébe pottyant. A védő 60 yardon keresztül rohant vissza a labdával, majd elfogyott az ereje és utolérték. Titz Dániel egyébként remek napot fogott ki, a nagy visszahordása mellett sacket és néhány tackle-t is jegyzett magának. Szintén remek jelenet volt, amikor egy szlovén elkapás után megérkezett Füri József cornerback és olyan sebességgel és erővel csapódott bele az elkapóba, hogy az elejtette a labdát. A fumble-t Varga Ferenc linebacker szedte össze. Sajnos a remek megmozdulások mellett volt két olyan egyéni hiba, ami végül a mérkőzésebe került. A második félidő legelső playében Szakács Kristóf cornerback rossz zónát védekezett, így a szlovén irányító több, mint 50 yardos TD-passzt varázolt elkapója kezébe. A másik drága hiba Bozsik Ádám nevéhez fűződik, aki egy szélső futásnál befelé próbálta megverni a blokkot, így a back probléma nélkül futhatott a gólterületre.
Meg kell említeni azt is, hogy bár a végleges statisztikát még nem láttam, de menet közben úgy tűnt, hogy nagyon sok büntetést kaptunk, sokszor elképesztően hülye hibákból. False startok, face maskek, roughing the passer. Mindenképpen ezekre a szabálytalanságokra figyelni kell jobban a következtő mérkőzéseken.
A special teameken is van még mit csiszolni, de összességében véve egy jó mérkőzést játszottunk, és mind a játékosok, mind pedig az edzői stáb sokat profitálhatott belőle - mint ahogy ez általában lenni szokott a vereségek esetében. Kovács Zsolt pedig megkapta a végén, ami egy első mérkőzés után jár, egy egész hordónyi vizet a nyakába. 
A végeredmény: 26-19

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése