2018. október 6., szombat

Sikeres Wolves-szombat

Elég érdekesen alakult a Budapest Wolves utánpótlás programjának naptára, hiszen a hazai U19-es bajnokságban és az osztrák U18-as ligában is egy közel egy hónapos szünet került a meccsnaptárunk közepébe. A versenyritmus szempontjából közel sem optimális, de ezzel nincs mit tennünk. Mindenesetre ma végre megszakadt a monotonitás (és a nyugis hétvégék sora :) ) és mérkőzést játszottunk. A Wolves U19-es csapata Fehérvárra utazott.




Kicsit körülményesen alakult backoffice szempontjából ez a meccs is. Eleve ez egy hazai mérkőzés volt számunkra, azonban jelenleg az a szomorú helyzet, hogy Budapesten gyakorlatilag képtelenség a labdarúgó szezon közepén pályát foglalni. Így végül átadva a szervezés jogát az Enthroners-nek, a First Fielden kerítettünk sort a meccsre. 

Maga a mérkőzés már sokkal jobban alakult. Ugyan az amerikai import játékosok által irányított fehérvári offense egy igen izgalmas, kifejezetten egzotikus játékot játszik idén, azonban a rendelkezésünkre álló felvételek alapján felkészültünk erre. Nem is nagyon tudtak érdemben eredményt elérni a védelmünk ellen, leszámítva egy-két alkalmat, amikor a running back a szélen ki tudott szabadulni. A másik oldalon pedig egy elég kemény, de viszonylag jól támadható  védelemmel dolgozik az Enthroners.
Alapvetően esélyesként érkeztünk tehát Fehérvárra. A mérkőzés is  ennek megfelelően alakult.

Fotó: Fehérvár Enthroners facebook-oldala
Az első negyedet egyértelműen mi uraltuk. Bár Tóth Levente irányító még nem mozgott valami otthonosan a zsebben és hozott pár elhamarkodott döntést és eleresztett néhány elkapkodott passzt. Breiter Márton sem azt a játékot hozta, amit például Traunban láttam tőle, kicsit lassú volt és puhán játszott. Ennek ellenére már rögtön az első játékrészben megszereztük a vezetést. Előbb egy elrontott fehérvári handoff után az egy teljes év után mostanában visszatérő Deim Vilmos szerezte meg a labdát, majd Tóth Levi lépett ügyesen fel a zsebbe a blitzelő defense elől és eresztett meg egy hosszú passzt az idén végzős elkapó Róna Iván felé. Róna pedig keresztülküzdötte magát az Enthroners secondary-n és touchdownt szerzett. Az extra pont kísérletet a védelem leblokkolta. (0-6) Ezt követően volt néhány szép play-e a fehérvári offense-nek, de a sorozat így is punttal ért véget. A megszerzett labdával pedig jól is gazdálkodott az offense-ünk, ismét egy Tóth-Róna összjátéknak köszönhetően dupláztuk pontjaink számát. A második touchdownt követő kísérletet Pfisztner Máté ezúttal be is rúgta. (0-13)
A második negyedben kicsit megtorpant az offense-ünk, szépen teljesített mind a két védelem. A negyed második felében aztán a saját térfelünkön védekezve a negyedik kísérletre Pázmándi Márk safety halászta le a fehérvári passzt és szereztük vissza a támadás jogát. Ha pedig már így alakult, az offense élt is a lehetőséggel. Csomor Balázs running back néhány remek futásával 2 minute warningon belülre kerültünk, majd jól játszva az órával 15 másodperccel az első félidő vége előtt ismét pontot szereztünk, Tóth Levi feldobott passzát ezúttal Varga Tamás húzta le az end zone-ban. A PAT-t ezúttal is értékesítette Pfisztner Máté (0-20)
Bár megnyugtató, három possessionös előnnyel fordultunk a második félidőre, mindenképpen szerettük volna még jobban bebiztosítani a vezetésünket, ezért úgy döntöttünk félidőben, hogy megpróbálkozunk egy onside kick-kel. Pfisztner Máté rúgása nagyon jól sikerült és Varga Tamás remek érzékkel vetődött a labdára, így az offense kezdhette a második félidőt is. Sajnos nem sikerült a élni ezzel az eséllyel, a második félidőt megnyitó drive-ot punttal kényszerültünk zárni. Ezt követően egészen jó drive-ot vezetett az Enthroners. Sajnos főleg a belső linebackereink nem fogtak ki valami jó napot, ráadásul nagyon megéreztük Wallner Olivér hiányát, aki sérülés miatt a pálya szélén volt kénytelen végignézni a mérkőzést. Kapsa Marcell ugyan csinált néhány remek play-t, de hullámzó teljesítményt nyújtott, a Wallnert helyettesítő Csermák Bence pedig még nem rázta le a közel egy éves rozsdát. Deim Vilmos defensive end pozícióban azonban fantasztikusan játszott, elképesztő módon hajtott, aminek eredménye a számos sack mellett az is lett, hogy az egyik QB futásnál sikerült kiütnie a labdát. A földön pattogó  labdát pedig Szabó Levente cornerback szedte össze. Ezt követően visszaállt az első félidőben tapasztalt dominanciánk. A defense ekkor már teljesen felőrölte a hazai offense-t és a mi offense-ünk is remekül dolgozott. A mezőnyfölényt további pontokra is váltottuk. Előbb Róna Iván elkapott touchdownjának örülhettünk (a két pontos kísérlet kimaradt, 0-26), majd Tóth Levente Pázmándi Krisztiánnak is kiosztott egy passzt, amit az elkapó utána közel 50 yardon keresztül vitt be TD-ra. A touchdownt követően ismét kettő pontra mentünk és ezúttal Tóth Levente passzát Varga Tamás el is kapta. (0-34)
A negyedik negyedben szerettük volna minél előbb döntésre vinni a dolgot, ezért egy kevésbé sikeres támadó sorozat után a negyedik downra mezőnygólt kíséreltünk meg, melyet Pfisztner Máté értékesített is (0-37). Ezzel beállt a mercy rule és a mérkőzés utolsó 9 percét már futóóra mellett játszottuk le. A remek nyomásnak köszönhetően az Enthroners irányítója ekkor már elég sokat hibázott és végül az egyik labdája Varga Tamás safety kezében landolt, amit Tomika vissza is vitt touchdownra. A PAT-t Pfisztner mellérúgta. (0-43) A pontszerzés után a védelmünk még kivédekezett egy fehérvári támadássorozatot, amit követően az utolsó egy percet már kitérdeltük. (Illetve próbáltuk kitérdelni, első próbálkozásra nem sikerült ... mondjuk tény, hogy sosem gyakoroljuk.)

Fotó: Fehérvár Enthroners facebook-oldala
Mindent együttvéve büszke vagyok a srácokra. Néhányan elképesztő munkát végeztek. Deim Vilmos egy magasabb szinten játszott a védelemben, Wang Wen Long kőkeményen végigtolta a mérkőzést centerként és linebackerként (mindkét pozícióban volt néhány hibája, de összességében jó teljesímtényt nyújtott), Róna Iván is játszott a labda mindkét oldalán és ugyebár 3 TD-t érő elkapása volt. A mérkőzés befejeztével egy rögtönzött edzői értekezlet végén úgy döntöttünk, hogy Varga Tamás volt a mérkőzés embere. Nem elég, hogy csere nélkül végigjátszotta a mérkőzést offense-ben, defense-ben és a legtöbb special team snapben is fent volt, de csinált egy offense-TD-t (meg egy kétpontost), egy defense-TD-t, és a special teamben is ő szerzett labdát. Hatalmasat játszott az eredetileg elkapó Tomika. Gratulálok neki ezúton is!

A magyar U19-es bajnokságban ma még egy mérkőzésre került sor, ahol a Gladiators Debrecenben csúnyán (67-12 arányban) kiütötte a Budapest Eagles juniorjait. Holnap is két mérkőzést játszanak ebben a versenysorozatban, a Mustangs fogadja a Sharks-ot és Nyíregyházára megy vendégségbe a Cowbells. 

A válogatott Csehország elleni mérkőzése miatt a jövő héten nem lesz U19-es forduló, így ismét két hetet kell várnunk arra, hogy meccset játszunk. Akkor a Tatabánya Mustangs csapatát fogadjuk majd és egy győzelemmel bebiztosíthatjuk a helyünket az elődöntőben.


Mindeközben, közel 800 kilóméterre innen a Wolves Ladies egy hibákkal teletűzdelt, hősises csatában 6-0 arányban legyőzték a Telfs Patriots csapatát. A lányok ezzel veretlenül, 3-0-val állnak az AFL - Division Ladies (osztrák női bajnokság) második helyén.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése