2014. július 12., szombat

FIL Lacrosse Világbajnokság - első forduló

A tegnapi nap lezajlott az FIL Lacrosse Világbajnokság csoportkörének első fordulója. Komolyabb meglepetések nem születtek, de volt néhány nagyon érdekes mérkőzés.



Bermuda például 9-7 arányban legyőzte Franciaországot. Ami kisebb meglepesének számít. Ráadásul állítólag Bermuda válogatottja meglehetősen mamgabiztosan játszott.
Ausztria rögtön a nyitómérkőzésen hosszabbításos meccset játszott, a rendes játékidőben ugyanis nem tudták eldönetni a mérkőzést Hong Kong ellen. A két csapat végig fej fej mellett haladt, végül a hosszabbításban az ázsiai csapat egy góllal többet szerzett, így 13-12 arányban ők nyertek.
A három nagyon új lacrosse nemzet, Kolumbia, Costa Rica és Uganda szereplése a világbajnokságon önmagában nagy dolog. Így nem csoda, hogy a nyitómeccsen komoly vereségbe futott bele mindhárom csapat. Kolumbiát 19-0 arányban ütötte ki Finnország, Uganda 14-1 arányban maradt alaul Írország ellen. A világbajnokság eddigi legnagyobb győzelmét aratta Lengyelország Costa Rica ellen 23-1 arányú elképesztő győzelmével. Fontos azért itt kiemelni és gratulációval illetni, hogy mind Costa Rica, mind pedig Uganda egyaránt megszerezték történetük első nemzetközi góljait.
Az eddigi legtöbb gólt egy mérkőzésen Skócia szerezte 24-3 arányú elsöprő győzelmével Thaiföld ellen.

További eredmények és a csoportok állásai megtalálhatók az alábbi képre, vagy felül, a navigációs sávon az "FIL WLC 2014" feliratra kattintva.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése