2013. április 20., szombat

Indul a CEI

A Budapest Hurricanes a 2013-as tavaszi szezonban ismét nemzetközi kupában indul el. Idén ez a bajnokság a Central-Europe Interleague névre hallgat és az IFAF-Europe (nemzetközi sportszövetség európai ága) égisze alatt a MAFSZ (magyar sportszövetség) szervezésében kerül megrendezésre. Sajnálatos módon nem sok csapat vesz idén rajta részt, számos csapat a régiónkból az utolsó pillanatban visszalépett. Így a mezőnyt a Budapest Hurricanes mellett az Újbuda Rebels, és két szlovák csapat, a pozsonyi Bratislava Monarchs és a topolcsányi Topolcany Kings alkotja.



Ami rögtön szembetűnő, hogy több szempontból is kilógunk a mezőnyből, de a leglátványosabb, hogy a Hurricanes gyors és okos focijával szemben a többi csapat inkább a fizikális játék híve.

Nincsen ez másképpen első ellenfelünk, a Bratislava Monarchs esetében sem. Hatalmas, hegyomlás méretű játékosok. Ráadásul a szlovák keret a három kanadai játékossal is meg van erősítve. Éredekes mérkőzés van kilátásban.
A Topolcany Kings is hasonló power footballt játszik az információink szerint, náluk további érdekesség, hogy edzőjük az a Phillip Hildebrand, aki eddig a Nyíregyháza Tigers vezetőedzője volt, most pedig a Miskolc Renegades head coach-a. Azaz garantált, hogy a Knights keretében helyet kapnak majd miskolci játékosok is.
Végezetül az Újbuda Rebels. Tavaly játszottunk velük egy mérkőzést a HFL-ben és személy szerint a legrosszabb emlékem róluk van az egész szezonban. Keménykedő, tisztátalan focit játszottak és a közönségük is a legrosszabbak közé tartozott. Csak remélni tudom, hogy idénre a két problémán sikerült a csapatvezetésüknek változtatni.

Mindent együttvéve úgy gondolom, legnehezebb dolgunk a Bratislava Monarchs ellen lesz, idegenben. És rögtön ezzel is fogunk kezdeni. Másfél óra múlva indul a buszunk Pozsonyba, 14:00-kor kickoff.
A mérkőzés menetét egyébként a
követhetik nyomon az érdeklődők Buday Zoltán barátunk jóvoltából.

A közelgő szezonról és célokról Kovács Zsolt vezetőedző és jómagam is nyilatkoztunk a csapat honlapján.
Akit érdekel, itt megtalálhatja Zsolt nyilatkozatát, itt pedig az enyémet.


8 megjegyzés:

  1. hát nem tudom, hogy mire fel osztod ki a rebels-eseket. mintha a hurricanes játékosai sosem keménykednének meg szólnának be... gratulálok hozzád.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajna csak a tapasztalataimra tudok építeni. És azok rossz tapasztalatok. Sajnálom, ha ez bántja a lelkedet...

      Törlés
  2. akkor én is éljek a tapasztalataimmal a hurricanes ellen??? nekem csak az bántja a lelkemet, hogy ezt miért kell ilyeneket írni a csapatról és leírni mások előtt...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most komolyan azon megy a pour parler, hogy mi az, amit leírok a blogomban és mi az, amit nem? :)

      Nos, elhiheted, már játszottam pár csapat ellen, de Magyarországon a Rebels volt az egyetlen, ahol a játékosok egész mérkőzés alatt szövegeltek a mi játékosainknak, a bíróknak, nekünk, edzőknek, a pályán kívül álló játékosoknak, sőt, még a nézőinknek is. Emellett a Rebels szurkolótábor folyamatosan elfogadhatatlan, alpári stílusban szólogatott be a bíróknak és a tőlük kb 3 méterre elhelyezkedő Hurricanes csapatnak (edzőnek, játékosnak, segítőnek). Megmondom őszintén, ez nálam elfogadhatatlan és rendesen kicsapta a biztosítékot. És ezzel jól meg is bélyegezte magát nálam a Rebels.

      Idén, ha jól sejtem, minimum három meccset fog játszani a Hurricanes a Rebels ellen. Ígérem, ha az említett problémával kapcsolatosan változást látok, akkor azt ugyanúgy le fogom írni. De addig a szememben a Rebels marad Magyarország legsportszerűtlenebb csapata.

      Törlés
  3. Nekem meg a hurricanes az én szememben mindig is az árulók csapata lesz. ;) tudjuk, hogy mire gondolok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt gondolsz, amit akarsz. Még úgy is, hogy minden bizonnyal fogalmad sincs a körülményekről.

      Törlés
  4. tudom a körülményeket. jó magam wolves-os voltam és minden wolves-os(jelenlegi vagy ex-játékos) tudja ezt a történetet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pontosítsunk: azt a történetet ismered (és minden wolves-os és ex-wolves-os), amit elmondtak neked. Ez a teljes történet kb 37%-a. A teljes hátteret jó, ha 10 ember ismeri. De sebaj, még egyszer mondom, azt gondolsz, amit akarsz, nem nagyon zavar. Sok sikert a Rebels-szel, hűséges ex-wolves-os sporttársam :)

      Törlés