2013. január 9., szerda

New Years Cup 2013 - Nyilatkozatok 3

Most szombaton és vasárnap (azaz 2013. január 12-13-án) immáron negyedik alkalommal megrendezésre kerül az újév első field lacrosse tornája a kontinensen, a New Years Cup.

Hétfőn beharangoztam egy interjúsorozatot, melynek harmadik állomása Urbán Dávid, a Budapest Blax Lacrosse Egyesület egyik legrégebbi játékosa, korábbi csapatkapitánya, jelenlegi csapatkapitány-helyettese, többszörös év játékosa és a New Years Cup 2013 fősztervezője.



FRANCESCO's SPORTS (FS): Hányadik alkalommal veszel részt a New Years Cup-on?
URBÁN DÁVID (UD): Negyedik, ha jól emlékszem.

FS: Mekkora kihívás volt megszervezni az eseményt, mekkora segítséget kaptál a csapattársaidtól és esetleg külföldről?
UD: Pont mivel a negyedik, ezért van már rutinunk az alapokat tekintve. De már régóta tervezgettem az eseményt a "következő szintre" vinni mind rendezési, mind látványossági szempontból, ezért az újításokon sem kellett sokat törni a fejemet, csak kivitelezni.


FS: Mit tudsz a leendő ellenfeleidről?
UD: A csapatok felét ismerem, játszottam már ellenük ezért pontosan tudom mit várjak tőlük. Az ismeretlen és a kevert csapatokat pedig óvatosan fogom megközelíteni. Ezalatt persze azt értem hogy alaposan megszórom lövésekkel a kapusukat :)

FS: Mlyen eredményt vársz a csapattól?
UD: Nem vagyok az a típus aki erre olyasmit mondjon, hogy "elvárom hogy a legjobb formájukat nyújtsuk egyénileg és csapatként is". Én konkrétan a dobogón látom a csapatot. Ha ez nem jönne össze ezen a tornán, én mindenképp úgy érezném, hogy alulteljesítettünk.

FS: Milyen elvárásaid vannak magaddal szemben?
UD: Hajlamos voltam mindíg arra hogy egyedül akarjak megoldani helyzeteket, amikről később pl. videó felvételről kiderült, hogy biztos gól lett volna ha jobban körülnézek a passzlehetőségek érdekében. Ezért szeretnék okosan játszani, nem csak eredményesen.

Urbán Dávid a 2012-es New Years Cupon
FS: Mekkora közönségre számítotok?
UD: A "főműsoridőben", azaz a vasárnap délutáni időszakban kb 150-200 főre mindenképp számítok. Tudjuk, hogy jön legalább egy TV csatorna az eseményre, illetve több potenciális szponzor képviselője is jelen lesz.

FS: A csapat életében mekkora szerepe van a New Years Cupnak és a távlati tervek szempontjából milyen jelentőssége lehet a rendezvénynek (szponzorok, új játékosok, stb.)
UD: Ez a legnagyobb rendezvény itthon, így itt van lehetőségünk megmutatni a hazai közönségnek, cégeknek, vagy ahogy mondod, potenciális játékosoknak, hogy miért olyan jó ez a játék.

Budapest Blax a 2012-es Austrian Lacrosse League egyik meccsnapján
FS: Mit jelent neked a NYC?
UD: Mivel célom a lacrosse magyarországi megalapozása és, hogy a köztudatba bekerüljön maga a sportág és a csapatunk, minden év januárjában a látogatottsága a rendezvénynek a mércéje számomra, hogy hol is tartunk ebben a hosszadalmas folyamatban. Idén még nagyobb jelentősége van számomra, hiszen szervezőként az esemény sikerével mérem a saját sikeremet is, úgyhogy remélem mindenki jól fogja érezni magát ezen a mesés lacrosse-szal teli hétvégén.
Köszönöm Dávid válaszait!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése