2013. január 8., kedd

New Years Cup 2013 - Nyilatkozatok 2

Most szombaton és vasárnap (azaz 2013. január 12-13-án) immáron negyedik alkalommal megrendezésre kerül az újév első field lacrosse tornája a kontinensen, a New Years Cup.

Előző posztomban beharangoztam egy interjúsorozatot, melynek második vendége Illyés Anikó lesz, a Budapest Blackberries, Magyarország első női lacrosse csapatának játékosa és első számú szervezője.




FRANCESCO's SPORTS (FS): Felkészült a Budapest Blackberries a szombaton kezdődő, negyedik New Years Cupra? Hány játékosotok vállalta a játékot?
ILLYÉS ANIKÓ (IA): A Blackberries csapata a körülményekhez képest 100%-ban felkészült és még készül is a héten. A teljes játékoskeretre számíthattunk, így ez megkönnyítette a csapat összeállítását. Mi több: egy német és 2 Debrecen Hornets lány is csatlakozik hozzánk, így a cserékkel sem lesz gondunk. Ezúton is köszönöm a lányoknak a felkészülésbe fektetett energiát!

A Budapest Blackberries edzésén
FS: Terveztetek-e valami szakmai újítást vagy az eddig megtanult, begyakorolt dolgokat folytatjátok?
IA: Sokat fejlődtünk és sok segítséget is kaptunk/kapunk a mai napig! Nyáron egy ausztrál edzőt kaptunk, most pedig egy amerikai lány gazdagítja a csapatunkat. Így azt mondhatom, hogy egyrészt nagyon szerencsések vagyunk és haladunk a alapok megfelelő elsajátításában, de ugyanakkor szélesebb körű tudásra is szert tettünk a fent említett két embernek köszönhetően! Ez a tendencia a jövőre nézve meg is marad!

FS: Mit tudsz a leendő ellenfeleitekről?
IA: Leendő ellenfeleink nagyon erősek és már volt szerencsénk csapatként is és cserejátékosként is játszani páruk ellen. Ausztriában például már sokkal régebb óta létezik a lacrosse, mint Magyarországon és sokkal több a lehetőségük is (pl.: részt vettek a 2012-es amszterdami EB-n)! Ebből a keretből jó páran itt lesznek ellenünk, így azt gondolom, hogy nekünk a tapasztalatszerzés az első cél, illetve az hogy az eddig kialakult pozitív kapcsolatok még erősebbé váljanak!
Persze nem adjuk magunkat könnyen

Blackberries a Tricksters Cupon
FS: Melyik csapatot tartod a legesélyesebbnek a győzelemre és miért? Milyen eredményt vársz a Blackberries-től?
IA: A jelenlévő csapatok közül a grazi csapatot nem ismerem, így nehéz lenne megmondani, hogy ki lesz a befutó! De úgy gondolom, hogy mindegyik osztrák csapat nagyon erős és bár mi oda fogunk nekik piszkálni, közülük kerül majd ki az első helyett!
A Blackberries egy évről évre erősebb közösség és csapat! Úgy gondolom az, hogy egy 12 fős gárdára számíthatok, már önmagáért beszél!
Az eredmény számomra mellékes és nem díjakban mérhető! De mindenképpen jó lenne a lányokkal az első háromba bekerülni, hogy nőjön meg az önbizalmuk és érezzenek rá ennek a csodálatos sportnak a lényegére

FS: Az eredményeken felül van-e valami speciális elvárásod a rendezvénnyel, a csapattal és a játékostársaiddal kapcsolatosan?
IA: Elvárás? Hogy érezzék jól magukat! Itthon vagyunk, hazai pálya, hazai közönség! Oldódjanak fel, szűnjenek meg a gátlások és játszunk egy jót!
Egyébként pedig az, hogy mindenki legyen alázatos! Ez egy csapatjáték, így mindenki egyért küzd, nem pedig egyéni érdekek mozgatják a játékot. Ezt mindenkinek át kell éreznie és ez alapján kell cselekednie a pályán és azon kívül is!

Illyés Anikó
FS: Mennyire várod az eseményt?
IA: Nagyon! Hihetetlen, hogy máris itt van! Hónapokig dolgoztunk rajta és most elérkezett az idő
Picit még izgulok, hogy minden beleférjen, amit szeretnénk, de már alig várom hogy szombat reggel meghalljam az első sípszót!!

Köszönöm Anikó válaszait!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése