2012. május 23., szerda

Re-match

A hétvégén a távoli Schwaz-ba utazik a Budapest Hurricanes, hogy az Austrian Football Division 2 utolsó alapszakasz mérkőzésén összecsapjon az Alpin Hammers csapatával. Lényegében véve ez a 2011-es Iron Bowl visszavágója lesz. Ennek apropójából kicsit visszatekintek a tavalyi döntőre.



A 2011-es divizió 2 elődöntőjét egy rendkívül szoros mérkőzésen tudtuk megnyerni, majd úgy utaztunk a veretlen Alpin Hammers otthonába, hogy nem igazán tudtuk, pontosan mire számíthatunk. Volt ugyan egy videónk a tiroli csapatról, de eléggé használhatatlannal bizonyult.

Az pillanatok alatt kiderült, hogy az offense-ük húzóembere Lukas Hütter irányító volt. A receiverek rendszeresen deep route-okat futottak széthúzva ezzel a védelmet, így a rolloutokból nagyon sokat tudott futni az irányító, főleg ezzel haladt előre a meccs folyamán a schwaz-i offense. Néhány hosszabb passz is célba talált, így a mérkőzés elején ellenfelünk vezetett, az első félidőben két touchdownt is szereztek. Aztán a defense nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt és a második negyedtől kezdődően a védelmünk minduntalan megálljt parancsolt az osztrák offenzíváknak.
A mi offense-ünk is kicsit lassan kezdett, de hamar felvette a ritmust és végül egészen könnyedén, 31-13 arányban nyerni tudtunk.

Idén az offense-ünk jobb, mint a tavalyi. És ugyanez igaz a defense-re is.
A túloldalon pedig kicsit sem rózsás a helyzet. Egy nagyon szoros (25-20) győzelmet arattak az Invaders ellen (mi 23-6), majd egy pontzuhatagos meccsen (49-35) kikaptak az Amstetten Thundertől (mi 79-30). Harmadik mérkőzésükön hatalmas meglepetésre 28-21 arányban alul maradtak a Styrian Bears ellen (mi 62-0), rákövetkező héten pedig papírforma vereséget szenvedtek a Cineplexx Blue Devils ellen (21-13). Az önbizalmukat talán visszahozhatta a Red Lions Hall elleni 21-0 arányú győzelem (mi 42-0), de a hullámzó teljesítményük ellenünk nem ad sok bizakodásra okot.
A Football-Austria osztrák amerikai football portál is kilátásba helyezett egy 35 pontnál nagyobb vereséget a jelenleg 2-3-as mérleggel álló tiroli csapatnak. Pedig a Hammers-nek nagyon kellene a győzelem, ha idén még játszani szeretnének. Vereségük nagy valószínűség szerint a rájátszástól való elesést jelentené - persze sok múlik azon, hogy a Thunder, az Invaders és a Red Lions mit villant az utolsó héten.

Részünkről komolyabb tétje nincs az alapszakasz utolsó meccsének (hiszen már biztos résztvevők vagyunk a rájátszásban, sőt, legrosszabb esetben is második helyen jutunk az elődöntőkbe), de azt véletlenül se higgye senki, hogy a srácok motiválatlanok lesznek. A Hurricanes minden mérkőzésén úgy lép pályára, hogy győzni akar, ráadásul minél több szerzett és minél kevesebb kapott ponttal. Erre pedig Schwaz-ban igen jó esélyünk lesz vasárnap délután.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése