2012. május 28., hétfő

Másodszor is bevettük Schwaz-ot

Idei második nagyon hosszú utunkon vagyunk túl - illetve éppen hazafelé megyünk. A festői szépségű tirolba utaztunk, hogy a tavalyi Iron Bowl után másodszorra is találkozzunk az Alpin Hammers Schwaz csapata ellen.



Nekünk nem igazán volt tétje a mérkőzésnek, a második helyünk a rájátszásban eleve már a múlt heti összecsapás után is garantált volt. Ellenfelünknek viszont létfontosságú volt, hogy nyerjenek, vagy legalábbis kevés ponttal kapjanak ki. Eléggé érdekes tapasztalni, hogy a tavalyi veretlen alapszakasz után döntőt játszó csapat idén 2-3-as mérleggel várta a hétvégét és finoman szólva is hullámzó játékkal.

A pénzfeldobást a hazai csapat nyerte és kezdte az első támadást (amit egyébként én jobban szeretek). Sajnos a kickoff coverage team elég rossz napot fogott ki, majdnem félpályáról kezdhette a támadást a Hammers offense. És jól haladtak, főleg a nagyon tehetséges Lukas Hütter rollout-futásaival haladtak sokat. Egészen a Hurricanes goal line-jáig jutottak, de két büntetés miatt hátra kényszerültek, majd egy field goal kísérlettel próbálkoztak, amit Oláh Richárd linebacker blokkolt.
A mi első offensive drive-unk még hamarabb hamvában halt el, három kísérlet után puntolni kényszerültünk. A hazai csapat offense-e ugyanott folytatta, ahol az előző drive-ot abbahagyta, ismét szépen haladva eljutott a red zone-unkig, azonban a védelmünk ott ismét megálljt parancsolt. Ezúttal a field goal kísérlet sikeres volt, a Hammers 3-0-ás vezetéssel adta át a támadás jogát.Az offense is összeszedte magát, Bencsics Márk az első félidőben 3 TD passzt is adott, egyet Elek Ádámnak, kettőt pedig a vállsérülése ellenére remek formában játszó Ujfalusi Ákosnak. Danku Dávid is futott néhány szépet.Közben a defense is odatette magát. Bár az első félidőben még kaptunk egy field goalt, mellette folyamatosan puntolni kényszerítettük ellenfelünket, illetve Hatlaczki Ádám egy interceptiont is fogott. A félidőben 21-6 arányú vezetéssel vonultunk pihenni.

A második félidő Bencsics Márk újabb touchdown-jával kezdődött. Vélemémyem szerint ez volt idén talán az első olyan TD passz, ami igazán megmutatta, mennyire jól tud passzolni: a pressure miatt ki kellett forognia a zsebből és két üldözővel a nyakán egy hajszálpontos passzt adott a majdnem 30 yardra az end zone-ban álló Ujfalusi Ákosnak. (28-6) Bencsics Márk ezzel az elmúlt két meccsen összesen 10 touchdownt szerzett, ebből hatot Ujfalusi Ákossal kooperálva.
A defense hosszú drive-okat engedélyezett a Hammers-nek, de minden támadás elhalt, puntolni kényszerült ellenfelünk egy alkalommal pedig Oláh Richárd szedte össze az elejtett labdát.
Az utolsó defensive drive-unk már a two minute warningon belül kezdődött és Szobonya Bence cornerback kezében halt el. Az interceptiont azonban egy számomra nagyon kétséges defensive pass interference büntetéssel elvették és a Hammers offense egészen a goal line-ig jutott. Kettő, a line of scrimmage-en megállított futás után harmadikra a sors igazságot szolgáltatott és a labda ismét Szobonya Bence kezében kötött ki.

A pass interference-szel kapcsolatosan fontos kiemelni, hogy bár a bíráskodás közel sem volt hibátlan, nagyon korrekt és tisztességes volt. Jó crew-t kaptunk.

Szintén említést érdemel, hogy Kovács Bence defensive end már mérkőzések óta tartó kiemelkedő formája ma is folytatódott, a Hammers San Diego State-et is megjáró offensive tackle-je nem volt ellenfél a számára.A végeredmény 28-6 lett.

A defense megint 3 takeaway-t csinált (ha hazaértem, össze fogom számolni, összesen mennyit szereztünk az alapszakaszban), és most először sikerült elérnünk, hogy idegenben nem kaptunk touchdownt.

Most három hét szünet következik, és jöhet a rájátszás.
Előtte pedig egy 700 kilométeres hazaút.

1 megjegyzés:

  1. de a Bencsics nem tud 20 yardos lézerpasszt ergo sehol nincs Jordanhez képest aki egyébként már volt magyar bajnok...
    HAHAHA :)))

    VálaszTörlés