2012. május 28., hétfő

Kitisztult a kép

Véget ért az Austrian Football Division 2 alapszakaszának utolsó játékhete, ezzel sokkal közelebb jutottunk ahhoz, hogy pontosan lássuk, mit tartogat számunkra a playoff.


Az utolsó hétvégén először szombaton az Amstetten Thunder győzte le hazai pályán rendkívül könnyedén a Red Lions Hall csapatát (56-6), majd vasárnap a Budapest Hurricanes győzött az Alpin Hammers Schwaz otthonában (28-6), végül hétfőn a Cineplexx Blue Devils aratott hazai környezetben papírforma sikert a Generali Invaders St. Pölten felett (23-8).

A hétvége jópár dolgot biztossá tett:
- A Cineplexx Blue Devils első helyen jut rájátszásba
- A Budapest Hurricanes második helyen jut rájátszásba (ezt tudtuk már a meccsek előtt is)
- Az Amstetten Thunder 3. helyen jut rájátszásba
- A Generali Invaders St. Pölten nem jut rájátszásba
- A Styrian Bears osztályozóra kényszerül (ezt is tudtuk már korábban is)

Mint látható, már csak a negyedik hely kiadó a rájátszásban. A Red Lions Hall hohenems-i vendégszereplése a második héten elmaradt, melyet jövő héten pótolnak a csapatok. Ez azonban még perdöntő mérkőzés lehet. Persze nem a hazai Blue Devils-nek, nekik már maximum presztízsről szólhat az a mérkőzése. Ellenben a vendégeknek korántsem mindegy. És nem mindegy az Alpin Hammers-nek sem. Ugyanis ha papírforma eredmény születik és a Blue Devils nyer otthon, akkor a Hammers jut negyedikként a rájátszásba. Ellenkező esetben azonban a Red Lions élvezheti még legalább egy mérkőzése erejéig a szezont. Utóbbi szcenárióra valljuk be, nem sok az esély de a halli csapat reménykedik (reményeit leginkább arra alapozza, hogy a Cineplexx Blue Devils véleményem szerint masszívan túlvállalta magát, a három párhuzamos bajnokság bőven több, mint amit a roster indokolttá vagy legalább megalapozottá tenne).

Íme a tabella jelenlegi állása. Piros jelölést kaptak azok a csapatok, akik home field advantage-dzsel jutottak rájátszásba, zöldet, a rájátszásban idegenben játszó csapat, sárgát a már kiesett csapatok és kéket a még versenyben lévők.

1. Cineplexx Blue Devils 5-0
2. Budapest Hurricanes 5-1
3. Amstetten Thunder 3-3
4. Red Lions Hall 2-3
5. Alpin Hammers Schwaz 2-4
6. Generali Invaders St. Pölten 2-4
7. Styrian Bears 1-5

Az már biztos, hogy az egyik elődöntőt a Budapest Hurricanes játsza az Amstetten Thunder otthonában, kérdés még, hogy hohenems-be ki utazik a Blue Devils ellenfeleként. Erre a jövő héten kapunk majd választ.

2 megjegyzés: