2019. március 24., vasárnap

Szezonrajt a W2-nél

Kemény meccsel kezdődött a Budapest Wolves második számú csapatának a Divízió 1-es bajnokság. A Sergio Varela és Madarász Sándor által irányított gárda a tavalyi HFL-kieső Dunaújváros Gorillazt fogadta hazai pályán a szezon nyitómeccsén. Ezen a meccsen én inkább, mint megfigyelő és segítő vettem részt.
Mind a Wolves 2, mind pedig a Gorillaz debütáló vezetőedzővel készült a mérkőzésre, ugyanis a dunaújvárosi kispadon idéntől Bachraty Kornél a főnök és a felnőttek között Varela is most először vezet Wolves-csapatot. 

Kép: Budapest Wolves



A szezonkezdés - és az ezzel járó szokásos anomáliák - a mai napon is rányomták a bélyegüket a mérkőzésre nevezettek listájára. Például egyik Eagles-igazolásunk sem szerepelt ma a rosteren, kisebb sérültek és egyéb okból hiányzók miatt még szűkebb lett a játékoskeret. A legnagyobb probléma az volt, hogy mindösszesen egyetlen egy offensive lineman tudott ezen a meccsen pályára lépni. Az, hogy a támadófalat defensive line játékosokkal kellett feltölteni, értelemszerűen komoly aggályokra adott okot már rögtön az elején. 

Bár a srácok nagyon szépen küzdöttek a gyorstalpaló offensive line képzés után, ennek ellenére nagyon is meglátszott mind a passzjátékon, mind pedig a futójátékon az összeszokott és képzett játékosok hiánya. Bár volt egy-két szép megmozulás az offense részéről, főleg Tóth Levente passzai eredményeztek előrehaladást, illetve Marczi Máténak is összejött néhány igen szép futás, azonban az first downokat csak limitált számban tudtunk ma elérni. A legszebb drive-ot a második negyedben vezette az offense, amikor egészen a goal line-ig haladt előre a támadás, de a játékvezetői ítélet szerint Marczi nem jutott át a vonalon. Ezt követően pedig csak egyre inkább hátra szorultunk, a bizalomgerjesztő drive végül "csak" 3 ponttal zárult Szabó Gergő field goalja után. Míg az első félidőben kiegyenlített volt a futás-passz arány, addig a második félidőben teljesen eltolódott a playhívás tendenciája a passzok felé - amik azonban nagyrészt sikertelenek voltak. Ráadásul az utolsó játékrészben Tóth Leventét Horváth Bendegúz váltotta irányító pozícióban és ő három alkalommal eladta a labdát, abból egyszer a saját egy yardos vonalunkon. Összességében az elmondható, hogy bár az első félidőben még játékban voltunk, a második félidőben egyre inkább felőrölte a csapatot az egyre növekvő hátrány és a tény, hogy számos játékosnak a labda mindkét oldalán játszania kellett. 

A defense is ma még elég szedett-vedett volt. Voltak kiemelkedő teljesítmények, Győrffy Ádám safety és Hegedűs Bálint linebacker teljesítményét mindenképpen ki kell emelni, illetve Csermák Bence linebackernek és Pázmándi Márk defensive backnek is volt pár jó play-e. Azonban a defense-en is látszott a fáradtság, rengeteget voltak a pályán és kicsit elfogytak a srácok a végére. Egyébként a bekapott 5 touchdown ellenére láttam tőlük néhány nagyon szép megmozdulást, több alkalommal is 3&outtal küldték le az ellenfelet. Igazán hosszú drive-ot csak egyet vezetett a Gorillaz a védelmünk ellen, az is a legelső volt és majdnem az egész első negyedet az emésztette fel. Szűk formációban egymás után 14 futó play-t játszottak, így haladtak végig a pályán, végül pedig egy passzolt touchdownnal köszöntek be az end zone-unkba. Ezt követően viszont váltottak és a védelmünknek egy sokkal jobban fekvő játékstílust vettek elő - ami ellen több-kevesebb sikerrel jól is védekeztünk. A második félidőben aztán rendre nagyon rossz field pozícióból kellett védekeznünk, ami egyre szaporodó pontokat eredményezett.

Eredmény negyedekre leosztva
0-0, 3-14, 3-27, 3-34

Drive chart
1. negyed
W2 - Punt
2. negyed
GOR - TD (0-7)
W2 - 3&out
GOR - 3&out
W2 - FG (3-7)
GOR - 3&out
W2 - Punt
GOR - TD (3-14)
W2 - End of half
3. negyed
GOR - 3&out
W2 - 3&out
GOR - TD (3-20)
W2 - 3&out
GOR - TD (3-27)
4. negyed
W2 - 3&out
GOR - turnover on downs
W2 - turnover on downs
GOR - punt
W2 - interception
GOR - interception
W2 - fumble lost
GOR - turnover on downs
W2 - interception
GOR - TD (3-34)
W2 - end of game

Defense statok
Suplicz Gergely (DB) 3.5 tackle
Győrffy Ádám (DB) 7 tackle, 1 FF
Koleszár Dávid (DL) 1.5 tackle
Tánczos Gellért (LB) 2 tackle
Kovács Ádám József (LB) 2 tackle
Hegedűs Bálint (LB) 7 tackle
Hajdú Gergely (DL) 3 tackle
Pázmándi Márk (DB) 4.5 tackle
Kordován Csaba (DL) 1.5 tackle
Moni Róbert (DL) 1 tackle
Nádi András (DL) 1 tackle
Csermák Bence (LB) 3 tackle 1 PD
Bárányos Donát (DB) 1 INT
TEAM - 3 tackle

A végeredmény 3-34 lett. Nem egy jó eredmény és a vereség sosem jó, de mint az összes mérkőzést, ezt is a helyén kell kezelni, tisztában kell lennünk a körülményekkel - és ezt nem úgy értem, hogy az eredményt a körülményekre kell fogni, hanem azok tükrében kell értékelni a látottakat. Ennek megfelelően, azt gondolom, hogy bőven volt olyan szegmense a mérkőzésnek, illetve voltak olyan jelenetek, amire az edzői stáb nyugodtan tud majd építeni. 

A vereségnél és a végeredménynél azért sokkal jelentősebb, hogy elveszítettünk (reméljük, csak idénre) egy remek játékost. Ki merem jelenteni, hogy az utánpótlás korosztály legjobb elkapója, Varga Tamás sajnos nagyon súlyos sérülést szenvedett. Már a pályán is látszott, hogy nagy a baj, de a kórházban már egyértelművé is vált, hogy a súlyos bokasérülés (törés és számos szalagszakadás) miatt műteni kell és ezt az évet ki kell hagynia. 
Nagyon sok erőt, kitartást és sikeres rehabilitációt kívánok, Tomika, remélem, hogy látlak még a pályán jövőre, vagy bármikor! 

A tavalyi HFL-győztes receiver csapat, Varga Tamás középen, 15-ös mezben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése