2018. november 4., vasárnap

Hosszú Wolves-hétvége

Nem könnyű hétvégén van túl a Budapest Wolves utánpótlása. A Mindenszentekkel összekötött négy napos hosszú hétvége alatt négy mérkőzésre is sor került. Illetve ez volt a terv.





November 2-án, pénteken először az U15-ös csapat lépett pályára. A "kicsiket" a csapatunkhoz szeptember elején csatlakozott Sergio Varela vitte Győrbe. Sajnos a korosztály egyik legtehetségesebb linemanje, Hermann Tivadar nem készült el a papírmunkával időben és ezért nem léphetett pályára. A helyzeten csak tovább rontott, hogy egy másik tehetséges fiatal linemanünk, Kozma László megsérült. A falban így komolyan meggyendült csapatunkat végül a győri fiatalok 30-12 arányban legyőzték. 

Fotó: Jahn Marietta
Másnap, november 3-án, szombaton került megrendezésre az U19-es bajnokságban az utolsó alapszakasz-mérkőzésünk. Az ellenfél a Young Guns United volt. Ha esetleg valaki nem lenne képben, a YGU több csapat együttműködésének eredménye, a játékosokat a Budapest Titans, a Dunaújváros Gorillaz, a Dunakeszi Rangers, a Szekszárd Bad Bones, az Újpest Bulldogs és a Jászberény Wolverines adja (remélem, nem hagytam ki egy csapatot sem). A mérkőzésnek az egyébként kifejezetten pofás dunaújvárosi Sport utcai sportcentrum adott otthont. Az idei eddigi legerősebb kerettel sikerült megérkeznünk Dunaújvárosba (ráadásul ez volt az első hazai U19-es mérkőzés, ahova megbízott vezetőedzőként érkeztem). Szokás szerint elvégeztük a bemelegítést, majd a nyolc csapatkapitány felsorakozott a pénzfelobáshoz, amit meg is nyertünk. Visszahordást választottunk, mert úgy döntöttem, hogy magunkhoz ragadjuk a kezdeményezést. De a mérkőzésről sajnos ennyi az, amit el tudtam mondani. Ugyanis a mentő nem érkezett meg. Mentő nélkül pedig a szabályzat szerint - nagyon helyesen - nem lehet mérkőzést játszani. Több, mint egy órát vártunk, majd a játékvezetők lefújták a mérkőzést. Hogy miért nem jött mentő, arról legendák már keringenek, de a pontos háttér nem ismert előttem.
UPDATE: A MAFSZ Versenybizottságának vizsgálata szerint nem felróható a rendező csapatnak, hogy nem érkezett meg a mentő. Azt, hogy pontosan mi történt, még nem lehet tudni (feltételezem, még a YGU is vizsgálja a történteket). 
Nagyon rossz érzés volt, hiszen azért utaztunk Dunaújvárosba, hogy elvégezzünk egy munkát (lejátszuk a mérkőzést) és ezt a munkát nem tudtunk elvégezni. Attól sem esik jobban a dolog, hogy várhatóan 20-0-ás végeredménnyel írják jóvá a javunkra ezt a mérkőzést (amikor ezeket a sorokat írom, még nem tették nyilvánossá a Versenybizottság döntését az ügyben). UPDATE: Igen, 20-0 lett. Egyetlen pozitívumot látok ebben az elmaradt mérkőzésben, mégpedig azt, hogy nem sérült meg játékos a meccs alatt. 

Nem szoktam Miafsz-mémeket megosztani, de ez nagyon találó

Az U19-es bajnokság utolsó fordulójában három másik mérkőzésre került sor a hétvégén. Ebből kettő már csak presztízsharc volt, a bajnokság további kimenetelét (rájátszás) nem befolyásolta. A Fehérvár Enthroners magabiztos játékkal, 36-6 arányban győzte le a Tatabánya Mustangs csapatát, a keleti rangadón pedig a Nyíregyháza Tigers fölényes győzelmet (32-8) aratott a tavalyi és tavalyelőtti ezüstérmes Miskolc Steelers felett. A forduló másik rangadóján a Gladiators nagyon simán elverte a Budapest Cowbells csapatát. 


Ezzel az alapszakasz lezárult és idén is megnyertük azt. Második helyen zárt szintén veretlenül a Gladiators, harmadik a Cowbells, negyedik pedig a Young Guns United. Az elődöntők várható párosítása (azért nem írom biztosra, mert a Versenybizottság döntéséig semmi sem 100%):
UPDATE: A Versenybizottság 2018.11.05-én kelt 2018/021. (XI.05) számú határozata szerint a mérkőzést a Wolves nyerte 20-0 arányban, azonban más szankciót (pl. kizárás) nem alkalmaznak a Young Guns United ellen, hiszen a mentő megjelenésének elmaradása nem róható fel a rendező csapatnak. Éppen ezért a korábbi elképzeléseknek megfelelően zárult a tabella az alapszakasz végén és alakultak ki az elődöntő-párok.
Budapest Wolves vs Budapest Cowbells
Gladiators vs Young Guns United


Az elmaradt szombati mérkőzés után a srácok hazamentek és egy fél délutánjuk, valamint egy nagyon rövid estéjük volt arra, hogy kipihenjék magukat. Hajnali 3-kor ugyanis már indultunk is Salzburgba, hogy a Ducks ellen megvívjuk idei utolsó meccsünket az osztrák U18-as bajnokságban. 
Erre a meccsre sajnos közel sem igaz, hogy a legerősebb kerettel tudtunk volna utazni. Mind a defensive back sorban, mind pedig a falakban jelentős hiányzások voltak, így tudtuk hogy kemény meccsre van kilátásunk. Ráadásul a Ducks egyértelműen a konferenciánk legerősebb csapata, eddig idén még nem találtak legyőzőre. Értelemszerűen a hajnali indulás, a közel nyolc órás utazás és a tény, hogy a meccs előtt már három és fél órával megérkeztünk, nem a mi malmunkra hajtotta a vizet. 


Mégis, a mérkőzés első félidejében simán partnerei voltunk ellenfelünknek. Bár a sok buta hiba miatt a félidei eredmény nem ezt tükrözte, de akkor még teljes mértékben versenyben voltunk. Azonban a második félidőt már néhány kulcsjátékosom nélkül kellett elkezdenem. Varga Tamás (WR/DB), Pázmándi Márk (DB/LB) és Breitner Márton (RB) sem lépett már pályára a második félidőben. Szerencsére egyikük sérülése sem tűnik nagyon súlyosnak, de még fontos meccseink vannak a magyar U19-es bajnokságban, ahol szükség lesz a játékukra. Aztán egy nagyon csúnya late hit után Tóth Levente irányító a földön maradt, félő, hogy ő enyhe agyrázkódást is szenvedett, így kivettem a meccsből őt is. Csere QB nem lévén Pázmándi Krisztián elkapó kényszerült lehozni a mérkőzést irányító poszton. Kerezsi Kázmér (DB/LB/RB) válla is megsérült a csatában. Szóval a játékosok fogytak, az oda-vissza játszók pedig egyre fáradtabbak voltak. Végül fizikálisan és mentálisan is felőrölt minket az ellenfelünk, aminek az lett a vége, hogy a negyedik negyed elején, idén először életbe lépett a mercy rule ellenünk. 


Volt néhány remek play-ünk (főleg az első félidőben) a labda mindkét oldalán, de annyira sok hibával játszottunk, hogy az már nem fért bele egy ilyen ellenfél ellen. Kénytelen vagyok azt is  megemlíteni, hogy a játékvezetéssel nagyon elégedetlen voltam. Közel 190 meccs áll már mögöttem, de nagyon ritkán futottam bele ilyen egyoldalú és ellenséges bíráskodásba. Szomorú volt tapasztalni a döntéseket és azt a nevetséges kommunikációt, amit a sporttársak irányunkban folytattak. Persze még véletlenül sem azt állítom, hogy a vereségünk oka a bíráskodás volt, de az biztos, hogy az egyébként sem rózsás körülményeket tovább rontotta a zebrák tevékenysége. Már több alkalommal, több fórumon is utaltam rá, ha valaki elégedetlen a magyar játékvezetőkkel, menjen el külföldiként meccseket játszani Ausztriába.
Mindent együttvéve nem egy jó szájízzel lejátszott mérkőzés volt ez. Szerettünk volna egy tét nélküli, jó hangulatú meccsel búcsúzni Ausztriától idénre, de ez sajnos meghiúsult. 
0-4-es mérleggel, megviselten és keserű szájízzel indultunk neki a hosszú hazaútnak.

A mérkőzés drive chartja:
1. negyed
WOL - interception
DUC - TD (PAT good) 7-0
WOL - turnover on downs
DUC - interception
2. negyed
WOL - interception
DUC - TD (PAT good) 14-0
WOL - TD (passz, Tóth Levente - Varga Tamás) (PAT good - Pfisztner Máté) 14-7
DUC - TD (PAT good) 21-7
WOL - punt
DUC - TD (PAT good) 28-7
WOL - turnover on downs
DUC - turnover on downs
WOL - interception
3. negyed
DUC - fumble lost
WOL - interception
DUC - Field goal 31-7
WOL - interception
DUC - TD (PAT good) 38-7
WOL - punt
4. negyed
DUC - TD (PAT good) 45-7
WOL - fumble lost
DUC - turnover on downs
WOL - safety 47-7

Néhány egyéni statisztika:
Tóth Levente QB - 1 TD, 4 INT
Varga Tamás WR - 1 TD
Pfisztner Máté K - 1/1 PAT
Pázmándi Krisztián QB - 1 INT
Pázmándi Krisztián DB - 1 FF
Kerezsi Kázmér DB - 1 INT
Wang Wen Long LB - 1 FR
Marczi Máté RB - 1 fumble lost


Mindeközben a Rozsnyay utcában ...
A Wolves  U15-ös csapata az Újpest Bulldogs ifjaival meccsezett. Sajnos a pénteken megtépázott roster nem tett jót a játékunknak, egy szoros meccsen 24-36 arányban alul maradtunk. 

Fotó: Kardos Gábor

Hosszú és kevéssé sikeres hétvége áll mögöttünk tehát. De ez is a tanulási folyamat része. Csináljuk a dolgunkat és megyünk tovább, előre. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése