2018. szeptember 15., szombat

Jakyll és Hyde mérkőzés Sankt Pöltenben

Nem könnyű a Budapest Wolves U18-as csapatának mai mérkőzéséről írnom. Főleg azért, mert kicsit csalódott vagyok - és nem, is feltétlenül a végeredmény miatt, sokkal inkább a mutatott kétarcú játékunk következtében.





A múlt heti trauni mérkőzéshez képest öttel nagyobb kerettel utaztunk Sankt Pöltenbe, ami egyből bizakodásra adhatott okot.
Sajnos azonban a már majdnem normális méretű kerethez nem társult érdemi felkészülés. Eleve hétfőn nem is volt edzésünk a dupla hétvége miatt, szerdán és pénteken pedig elég csonka kerettel tudtunk edzeni. A legnagyobb probléma mégsem ez volt, hanem az, hogy a játékosokból hiányzott az a tűz, az az akarás, az a szív, amit a Steelsharks ellen tapasztalhattam tőlük. Már a bemelegítés alatt is látszott, hogy csak lézengenek a pályán és sajnos nem sikerült őket felpörgetni.

Ennek az lett a következménye, hogy két teljesen eltérő félidőt játszottunk.
Az elsőben szinte nem is voltunk a pályán. A védelemnek ugyan volt néhány villanása, de nem voltak túl meggyőzőek a srácok.  Az offense viszont teljesen képtelen volt konzisztens játékra. Most nem írom le részletesen a mérkőzést, hogy mikor mi történt (a poszt alján lesz majd drive chart, amiből kronológikus sorrendben lehet látni az eseményeket).
A defense a kisebb-nagyobb ügyetlenkedések ellenére csak egyetlen touchdownt kapott, azt is egy olyan drive-ból, amit az ellenfél a mi 15 yardosunkról indított. Hat defensive drive-ból ez nem is rossz, ráadásul kétszer ladbát is szereztünk (mindkettő Varga Tamás nevéhez fűződik) és egyszer negyedikre állítottuk meg ellenfelünket.  Belső linebacker pozícióban debütált Szabó Gergő, aki csak a második félidőre találta meg magát a pályán és ez nagyon sok yardunkba került és a szélső linebacker Wang Wen Long sem élete meccsét játszotta.
Sajnos az offense még ennyire sem állt a helyzet magaslatán. Tóth Levente irányító kétszer is eladta a labdát, egyszer ebből pick-6 lett, emellett pedig rendszeresen puntra kényszerültünk. Sajnos a punt team sem remekelt, rossz snappek, blokkolt puntok és egy safety is a "lelkükön szárad". A félidőben így 14-0-ás hazai vezetéssel vonultunk le a pályáról. Múlt héten is ugyanez volt az első félidő eredménye, de akkor egészen más tüzet láttam a játékosaimban. A félidőben azon dolgoztunk az edzői stábbal, hogy sikerüljön ebből az apatikus állapotból kizökkenteni a srácokat. A mentális változtatások mellett stratégiai változtatásokat is eszközöltünk az offense-ben és a defense-ben egyaránt.

A második félidőben igazi állóháború alakult ki a pályán. A harmadik negyedben mindkét offense egyszer-egyszer labdát vesztett (Tóth Levente harmadik interceptionét dobta, míg az Invaders fumble-jét az ekkor már defensive end pozícióban játszó Kerezsi Kázmér szedte össze), emellett a drive-ok puntokkal értek véget. Azonban, amit fontos volt, az az, hogy a játékosok végre elkezdtek újra hinni magunkban, egymásban, a győzelemben. Sokkal motiváltabban és fókuszáltabban játszottak, mint az első félidőben. Igazi változást a negyedik negyed hozott, amikor egy szép drive végén, Tóth Levente az end zone-ban találta meg passzával Varga Tamást. Az extrapont kimaradt, de lőtávolon belül kerültünk. Bár még 9 perc volt hátra a mérkőzésből, de úgy döntöttem, hogy szeretném megfordítani a mérkőzést és onside kicket hívtam. Ami kicsit szerencsésen, de sikerült is, a labdát Pázmándi Krisztián szerezte vissza számunkra. Sajnos az ismétlés már nem sikerült az offense-nek, Tóth Levente ismét eladta a labdát. Ugyan a védelem még visszaszerezte a labdát az offense számára (ismét Kerezsi Kázmér feküdt rá egy fumble-re), de az offense - bár szép drive-ot vezetett - végül néhány másodperccel a vége előtt ötödszörre is eladta a labdát. Ezzel az Invaders nyert 14-6 arányban.

Bár egy végletekig kiélezett mérkőzést játszottunk, azonban nem lehetünk elégedettek. És nem csak a vereség miatt. Muszáj lesz dolgoznunk azon, hogy a srácok az első félidőben is jobban ott legyenek fejben. Ráadásul szerencsénk sem volt, mert mindig kulcsszituációkban csúsztak be a hibák. Az sem segített, hogy egy vétlen sípszó visszafújta Belák Patrik touchdownját. Viszont volt pár pozitív megmozdulás is, Varga Tamás játékát például mindenképpen ki kell emelni, csodás elkapásai voltak (a labda mindkét oldalán), és az utolsó drive-ban Tóth Leventéből újra előtört a vezér és a vállán vitte a csapatot. Fontos, hogy ezekre a felvillanásokra építeni tudjunk és egyre gyakoribbá tegyük ezeket és a játékunk se legyen ennyire hullámzó.

A vereséggel egyébként nem hoztuk magunkat valami kellemes helyzetbe. Az alapszakasz felénél 0-2-vel állunk a tabella alján, így két nagyon nehéz mérkőzés vár még ránk. Bár közel sincs semmi veszve, de esélyeinknek nagyon nem tesz jót az, hogy  Wallner Olivér, a védelem csapatkapitánya (aki egyébként az offense falban is játszik), egy szabálytalan blokk követően megsérült és az első vizsgálatok hat hetes rehabilitációt prognosztizálnak (ami azt jelenti gyakorlatilag, hogy vége a szezonjának Ausztriában).

Most egy hosszú, három hetes szünet következik a meccsnaptárunkban, azonban pihenni nem lesz időnk. Rengeteget kell dolgoznunk ahhoz, hogy a következő mérkőzésre érdemben fel tudjunk készüni.

Drive chart:
1. negyed
WOL: Punt
INV: Interception
WOL: Interception (Pick-6)
WOL: Punt
INV: Interception
WOL: Punt
2. negyed
INV: Turnover on downs
WOL: Turnover on downs
INV: TD
WOL: Interception
INV: Punt
WOL: Safety
INV: Defensive stop
3. negyed
INV: Punt
WOL: Interception
INV: Punt
WOL: Punt
INV: Fumble lost
4. negyed
WOL: TD
WOL: Interception
INV: Fumble lost
WOL: Interception

Turnover mutató: -1

Scoring summary
1. negyed
INV interception return TD, 2-point conversion failed 6-0
2. negyed
INV rushing TD, 2-point conversion failed 12-0
INV safety 14-0
3. negyed
4. negyed
WOL receiving TD, PAT blocked 14-6

Fontosabb egyéni statisztikák:
Tóth Levente (QB): 1 passzolt TD, 5 INT
Varga Tamás (WR/DB): 1 elkapott TD, 2 INT
Kerezsi Kázmér: 2 FR
Pázmándi Krisztián: 1 FR

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése