2013. március 28., csütörtök

Totti és a Roma

Nagyon ritkán szoktam labdarúgásról írni, leginkább csak a nagy világeseméyneket követem nagyobb figyelemmel.
Azonban egy hír mellett nem tudok - főleg nem akarok - egy szó nélkül elmenni: a kedvenc csapatom és a kedvenc játékosom 20 éve vannak együtt.



Francesco Totti ma 20 éve mutatkozott be az AS Roma felnőtt csapatában. A mai football világban azt gondolom, ez igen szép teljesítmény, mármint, hogy egy játékos egy egész pályafutást játszon végig egy csapatnál. Mert afelől már semmi kétségem, hogy a Capitano már az örök városban fejezi be pályafutását. Pedig ezelőtt 24 éve döntött úgy, hogy profi karrierbe kezd, amikor a városi kiscsapat, a Lodigiani utánpótlásnevelő csapatából a Roma utánpótláscsapatához igazolt. 24 év ugyanott. Kevés játékos nevezheti magát ennyire hűségesnek csapatához. Főleg az ő kaliberében.


Egyébként azon szerencsések közé tartozom, akik élőben, hazai pályán láthattam látni a Romát játszani (ráadásul a városi rivális Lazio ellen). Hatalmas szeretet övezte már akkor is a fiatal Francesco Tottit. És ez a szeretet azóta - 13 év múltával - sem kopott meg.


Totti gyakorlatilag mindent elért, amit egy labdarúgó játékos elérhet, U-21-es európa bajnok, felnőtt világbajnok, nemzeti kupagyőztes, nemzeti ligagyőztes, csapatkapitány a klubcsapatban és a válogatottban is. Egyedül talán a nemzetközi klubsikerek maradtak el.


A Capitano az AS Roma mezében mai napig 668 tétmeccsen lépett pályára és 281 gólt szerzett és rengeteg örömet okozott a vörös-arany csapat rajongóinak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése