2012. június 16., szombat

Foci EB

Na igen, amikor világverseny van, akkor még a labdarúgás is többé-kevésbé oda tud kötni a képernyő elé. Bár túl nagy dózist nem kapok, ugyanis heti három alkalommal az edzés miatt nem is látom a meccseket. Pedig már 16 meccsen vagyunk túl, vége az első két körnek, jönnek a mindent eldöntő meccsek.




Menjünk szépen végig a csoportokon.

A csoport

Az A csoportban az egyik hazai csapat (Legyelország) mellett Oroszország, Csehország és Görögország kap helyet. A nyitómeccs borzalmasan rossz volt, a lengyelek a görögök ellen játszottak. Komolyan mondom, még mindig csak pislogok, hogy ez a görög válogatott hogy lehetett Európa Bajnok.
Az oroszok és a csehek viszont jó focit játszanak. Elég egyértelműnek tűnt tehát hogy Oroszország és Csehország jut majd tovább.
De mi is történt?
Lengyelország-Görögország 1-1
Oroszország-Csehország 4-1
Görögország-Csehország 1-2
Lengyelország-Oroszország 1-1

Az utolsó kör előtt a csoport állása:
1. Oroszország 4 pont
2. Csehország 3 pont
3. Lengyelország 2 pont
4. Görögország 1 pont

Az utolsó körben (éppen most zajlik) Görögország Oroszország ellen játszik, Lengyelország pedig a csehek ellen. Oroszországnak és Csehországnak egy döntetlen is elég a továbbjutáshoz, míg a görögök és a lengyelek csak győzelemmel tudnak továbblépni. A görögök egyébként egészen visszataszító játékkal 1-0 arányban vezetnek, ami orosz búcsút és görög továbbjutást jelent. Botrány.

B csoport

A B csoport az egész EB legerősebb csoportja. Németország és Portugália mellett még Dánia és Hollandia küzd a továbbjutásért. Nagyon kemény csoport, és elméletileg bármelyik csapat továbbjuthatott volna. De a németek nagyon erősek, ez kiderült hamar, Hollandia pedig hozza az évek óta csalódást keltő játékukat.
Az eredmények:
Hollandia-Dánia 0-1
Németország-Portugália 1-0
Dánia-Portugália 2-3
Hollandia-Németország 1-2

Az utolsó kör előtt a csoport állása:
1. Németország 6 pont
2. Portugália 3 pont
3. Dánia 3 pont
4. Hollandia 0 pont

Az utolsó körben Portugália Hollandia ellen játszik, Dánia pedig Németország ellen. Ha nem tévedek, gyakorlatilag Németország már továbbjutónak számít, a többi csapatnak viszont nagyon kell tepernie. Még Hollandia is továbbjuthat egy holland és német győzelem esetén.

C csoport

A C csoport is érdekes, hiszen az olaszok mindig esélyesek, a spanyolok elképesztő focit játszanak, a horvátok is képesek lehetnek a meglepetésre, egyedül Írország lóg ki egy kicsit - lefelé.
A csoport eredményei:
Spanyolország-Olaszország 1-1
Írország-Horvátország 1-3
Olaszország-Horvátország 1-1
Spanyolország-Írország 4-0

Az utolsó kör előtt a csoport állása:
1. Spanyolország 4 pont
2. Horvátország 4 pont
3. Olaszország 2 pont
4. Írország 0 pont

Az írek már most kiestek, azonban a továbbjutás kérdése még közel sem dőlt el. Olaszország fog játszani Írország ellen, és mindenképpen győzniük kell. És még ha nyernek is, a továbbjutásuk attól függ, hogy mi történik a másik meccsen. Ha valamelyik csapat nyerni tud (valljuk be, erre jó esélyük van a spanyoloknak), akkor továbbjutnak, de ha döntetlent játszik a két csapat, akkor a gólkülönbség is számítani fog.

D csoport

A D csoport véleményem szerint szintén egy erősebb csoport. Vagy legalábbis kiegyenlítettebb csoportnak számít. Anglia, Svédország, a házigazda Ukrajna és Franciaország alkotják.
A csoport eddigi eredményei:
Franciaország-Anglia 1-1
Ukrajna-Svédország 2-1
Ukrajna-Franciaország 0-2
Svédország-Anglia 2-3

Az utolsó kör előtt a csoport állása:
1. Franciaország 4 pont
2. Anglia 4 pont
3. Ukrajna 3 pont
4. Svédország 0 pont

Talán eddig a svéd válogatott 0 pontja a legnagyobb meglepetés. Ők már biztos kiesők. A franciák játszanak Svédország ellen és egy döntetlen is már biztos továbbjutóknak számítanak. Anglia pedig Ukrajna ellen játszik, az ukránoknak nyerniük kell, ha nem akarnak búcsúzni, Angliának - akár csak a La Manche csatorna túloldalán fekvő szomszédjaiknak - a döntetlen is már biztos továbbjutást jelent.

Lássuk, mit hoz az utolsó kör!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése