2012. június 24., vasárnap

Az Iron Bowl előtt

Közel egy évvel ezelőtt Schwaz-ban a Budapest Hurricanes történelmet írt azzal, hogy megnyert egy külföldi bajnokságot, nevezetesen az osztrák divizió 2 Iron Bowlját. A körülmények úgy hozták, hogy 2012-ben ismét az Austrian Football Division 2-ban indulhattunk és esélyt kaptunk a címvédésre.



Utánanéztem és a címvédés Ausztriában meglehetősen ritka. (Ehhez hozzátartozik persze az is, hogy egy bajnoki cím elnyerésével osztálylépés is szokott járni.)
Az osztrák divizió 2 történetében még sohasem fordult elő címvédés, így ma mi lehetünk az elsők ebben a kategoriában. A divizió 1 hosszú történetében is mindössze kettő csapatnak sikerült ez a bravúr, még a hőskorban a Klagenfurt Jets nyert egymást követő két címet (1987-1988), illetve már a modern időkben a Vienna Vikings 2 hódította el egymást követő öt évben (2004-2008) a Silverbowlt.

Tehát az esély előttünk áll, hogy ismét történelmet írjunk. Ehhez nem kell mást tennünk, mint a hét óra múlva kezdődő V. Iron Bowlon legyőzzük a Cineplexx Blue Devils csapatát.

Közel fél óra múlva buszra száll csapatunk és a festői Tirolból Voralberg tartományba utazunk lejátszani a mérkőzést.
Azok, akik személyesen nem tudnak itt lenni, hogy buzdítsák csapatunkat, azok a mérkőzést - feltételezem - a Fooball-Austria oldalán követhetik nyomon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése