2017. április 9., vasárnap

Ötödszörre sikerült

A hétvégén, úton Pozsonyba Miakich Gábor defensive coordinator Facebook idővonala feldobott egy emléket, miszerint vasárnap napra pontosan hat éve történt, hogy a Budapest Wolves megverte a Bratislava Monarchs-ot. A Monarchs és a magyar fővárosi csapatok hosszúra nyúló történetében ez volt az első és egyetlen győzelem a szlovákok felett. (Már ami a felnőtt mezőnyt illeti, U19-es korosztályban 2016 őszén a Wolves fiatal csapat könnyedén megverte a pozsonyiakat.)

Jómagam még a Budapest Hurricanes defensive coordinatoraként négy alkalommal is játszottam a Monarchs ellen. Mind a négy alkalommal nagyon szoros meccseket játszottunk és végletekig kiélezett mérkőzésen maradtunk alul. Érdekesség, hogy a négy összecsapás összes szerzett és összes kapott pontjai között a különbség 8 – alátámasztva azt, hogy mennyire szoros mérkőzéseink voltak.





A Monarchs és a Wolves utolsó randevúja a 2015-ös HFL finálé volt, ahol a Garzával és De Pass-szal felálló szlovák csapat viszonylagos könnyedséggel verte a magyar bajnokot.  Azóta eltelt két év, és ez már nem az a Wolves és nem az a Monarchs. (Bár más médiumokban megjelentek ezzel ellentétes információk is, de Pozsonyba a W1 kerete utazott, ezt a meccset nem a Future Team vívta.)


Igaz, házigazdáink idén is kettő import játékossal vágtak neki a bajnokságnak, de a keretük azért lényegesen gyengébb, mint a két évvel ezelőtti. Ez önmagában bizakodásra adott okot számunkra. Az már kevésbé, hogy mind az offense, mind pedig a defense oldalon hiányzókra kellett számítanunk egyéb elfoglaltság vagy kisebb-nagyobb sérülések miatt. A labda mindkét oldalán eleve három-három kezdő játékost kellett nélkülöznünk, nem beszélve azokról, akikről már az előszezonban kiderült, hogy nem tarthatnak a csapattal. Mindenesetre tudtuk előre, hogy nem lesz sétagalopp a mérkőzés.

Arra a kezdésre azonban rémálmunkban sem számítottunk, amit sikerült összehoznunk. A védelem rövid időn belül két TD-t kapott és ezt követően is hiába dolgozott nagyon szépen az offense és termelték a pontokat, a defense folyamatosan hibázott és ezt a Monarchs kegyetlenül ki is használta. Az első félidőben mindösszesen egy alkalommal sikerült megálljt parancsolnunk az ellenfél offense-ének, ráadásul borzasztóan buta hibákból. 
A Bencsics Márk (QB) és Lenner Péter (RB) vezette offense azonban nagyon jól játszott. Nyoma sem volt annak a bizonytalanságnak, enerváltságnak, amit a Gorillaz ellen láthattunk két hete. A passzok pontosan voltak, az elkapók koncentráltak és alig ejtettek el valamit, a running back kőkeményen dolgozott az offensive line pedig rendesen tette a dolgát. 
Félidőben 28-20-ra vezettek a pozsonyiak.

A második félidőben megváltozott a játék képe. A time management is nagyon jól sikerült, emellett a defense is összeszedte magát, buta hibákból nagy play-eket nem engedtünk el. Az offense pedig folytatta a jó teljesítményét. A harmadik negyedben sikerült kiegyenlítenünk, majd a vezetést is megszereznünk. A negyedik negyedben ugyan még ki tudott egyenlíteni a szlovák csapat, végül azonban ismét megszereztük a vezetést, amit utána már meg is védett a defense. 
A végeredmény 42-35 lett. 

A Budapest Wolves ezzel 1-1-es mérleggel a csoport harmadik helyén áll az osztrák divízió 1-ben és innen várjuk a folytatást. Húsvét hétfőn a Future Teammel Klagenfurtba utazunk, hogy megmérkőzzünk a Carinthian Lions csapatával. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése