2016. november 7., hétfő

Vége az alapszakasznak a magyar U19-es bajnokságban

Nagyon hideg, őszi időben zárták a junior korúak (U19) a MAFSZ bajnokságának alapszakaszát. A bajnokság nyugati divíziójában már adott volt, melyik két csapat jut rájátszásba, keleten azonban még a rájátszásba jutásért folyt a harc.



Az U19-es bajnokság nyugati csoportja elég érdekesen alakult. A csoportba meghívást kapott ugyanis a pozsonyi Bratislava Monarchs is akik a Wolves kivételével mindenkit megvertek, akivel szembe kerültek és csoportmásodikként zárták az alapszakaszt, azonban, mivel nem tudták vállalni a 11 fős focit, ezért a rájátszásban nem vehettek részt. Ez azt jelentette, hogy az elődöntőbe a csoportharmadik juthat.
Már a záróforduló előtt egyértelmű volt tehát, hogy Nyugatról a Budapest Wolves és a Young Guns United jut a rájátszásba. A kérdés csak az volt, hogy melyik csapat melyik helyen. A papírforma egyértelműen a Wolves esélyeit mutatta, de a YGU győzelmével megelőzte volna a Farkasokat. Annak ellenére, hogy a szakadó eső kicsit megkavarta a Wolves offense játékát (a passzjáték ellehetetlenült, ráadásul a támadók három alkalommal is labdát vesztettek), a YGU-nak pillanatnyi esélye sem volt. A Wolves támadói alapvetően remekül futottak, hiába álltak az ellenfelek sokszor kilencen a boxban, még így is simán tudtunk középen futni. Telek Ádám, Gombos Dávid és Benke Ábel - bár statisztikákat nem láttam még - szerintem összesen 200 yard felett futottak a meccsen. A védelem pedig könyörtelen volt. Ami sokszor hiba szokott lenni, hogy az erősebb csapat felveszi a gyengébb csapat ritmusát, most nem történt meg. A védelem végig kőkeményen játszott, az ellenfél offense-e nem hogy pontokat, de még first downt sem tudott szerezni, sőt, nem volt egyetlen olyan drive-juk sem, amiből pozitív yarddal tudtak volna kijönni, nagyjából -80 yarddal végeztek. A Wolves defense nem csak megállította a támadásokat, de pontokat is szerzett. Az ellenfél saját end zone-jában az egész meccsen remekül játszó Kócs Máté szedte össze egyszer a labdát, emellett a védelem egy safety-t is szerzett. A végeredmény 40-0 lett, ezzel a Wolves veretlenül zárta az alapszakaszt, úgy, hogy magyar csapattól még pontot sem kapott (a Monarchs ellen 50-25-ösz győzelmet arattunk). A Young Guns United pedig 2-2-es mérleggel harmadik helyen végzett a tabellán, ami azt jelenti, hogy az elődöntőben a keleti csoport első helyezettjével, a Miskolc Steelers-szel találkoznak.
Telek Ádám a labdával
A záróforduló másik nyugati meccsén már csak egy kérdőjel maradt, Nyugaton melyik csapat végez győzelem nélkül. Sem a Fehérvár Enthroners, sem pedig a Győr Sharks korábban nem mutatott komoly ellenállást, egymás ellen azonban mindkét csapatnak volt esélye. Végül a hazai Enthroners a hosszabbításban lőtt mezőnygóllal 11-8 arányban nyerni tudott, megszerezve ezzel idei első győzelmét. A Sharks juniorjai nyeretlenül zárták a bajnokságot a tabella végén.

Keleten a Miskolc Steelers, a Nyíregyháza Tigers és a Wanderers U19-es játékosainak volt még esélye megszerezni a rájátszást jelentő helyek egyikét.
Szombaton a Wanderers meglehetős könnyedséggel, 36-0-ra legyőzte a nyíregyházi csapatot, és ezzel 3-1-es mérleggel rájátszás résztvevők. A Tigers pedig harmadik helyen zárta az alapszakaszt és számukra vége ért a bajnokság.
Vasárnap a Miskolc Steelers a Budapest Cowbells csapatával mérkőzött meg. Az összecsapásnak nem volt igazán tétje, csak az, hogy vajon a Steelers veretlenül jut-e elődöntőbe, vagy a Cowbells megszerzi-e első győzelmét idén. Végül a Miskolc Steelers megszerezte idei negyedik győzelmét, miután 23-2 arányban megnyerte a párharcot. A borsodiak ezzel a keleti csoport élén végeztek, míg a Cowbells nyeretlenül zárta ugyanezt a divíziót.

Az elődöntők párosításai tehát:
Budapest Wolves vs Wanderers
Miskolc Steelers vs YGU

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése